ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ομιλία στους μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας για την εθελοντική αιμοδοσία

ΕΠΑΛ ΟΜΙΛΙΑ 1


ΜΕ επιτυχία ξεκίνησε η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Δήμου Τριφυλίας με εκδηλώσεις στα Φιλιατρά, στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και την Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων.

ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας στο χαιρετισμό του στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας, τους εκπαιδευτικούς, τον Διευθυντή κ. Δράκο για την συνεχή προσφορά τους στο Δήμο, εκτιμώντας ότι η παρουσία των μαθητών είναι καταλυτική για να σταθούν αρωγοί στην κοινωνία μας, καθώς ο θεσμός αιμοδοσίας αποτελεί μια ιδεολογία προσφοράς επάρκειας ενός αγαθού που προσφέρεται στο συνάνθρωπο και τον τόπο μας για να προσθέσει ότι ως ιατρός έχει ζήσει τις πτυχές ελλείμματος αίματος και για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκαν οι τράπεζες αίματος, ενώ απευθυνόμενος στους σπουδαστές του ΕΠΑΛ είπε ότι “απευθυνόμαστε σε σας γιατί είσαστε ότι πιο νέο και αγνό με το πλεονέκτημα ότι ηθικά είσαστε πολύ καλύτεροι από ότι εμείς και σε αυτό το ευγενές συναίσθημά σας θέλουμε να προσφέρουμε την γνώση για αυτό το αγαθό”.
Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ…
Ο κ. Θεόδωρος Σπανός που έχει διατελέσει επι σειρά ετών με διακρίσεις στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία μίλησε για την προσφορά του αγαθού που αποτελεί προσφορά ζωής, αναλύοντας τις κοινωνικές, ηθικές, επιστημονικές παραμέτρους της προσφοράς αίματος που αποτελεί το μέγιστο πλεονέκτημα ζωής που μπορεί να προσφέρει ο ένας άνθρωπος στον άλλον, με αναφορές στα συστατικά που το απαρτίζουν αλλά και τι προσφέρουν οι αιμοδότες στην χώρα μας κάνοντας τεράστιο έργο παρά τις ελλείψεις.

Να σημειωθεί ότι σπουδαστές της Γ Λυκείου ιδίως από το τομέα Νοσηλευτικής υπέβαλλαν σωρεία ερωτήσεων, με την συζήτηση να διαρκεί ως το μεσημέρι, ενώ οι στο τέλος οι μαθητές χειροκρότησαν τους διοργανωτές. Παρών ήταν επίσης η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα Σταματία Αλεξοπούλου η οποία υπηρετεί επί σειρά ετών στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button