ΕκπαίδευσηΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Ομιλία στο 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών για τις διαταραχές λόγου & ομιλίας στην προσχολική ηλικία

kathisterisi-logou


Οι διαταραχές λόγου και ομιλίας στην προσχολική ηλικία επηρεάζουν την επικοινωνιακή επάρκεια του παιδιού, έχουν επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και επηρεάζουν σημαντικά τη μαθησιακή τους ικανότητα.

Μελέτες σε τυπικά αναπτυσσόμενα παιδιά απέδειξαν ότι οι καλές γλωσσικές δεξιότητες είναι δείκτης πρόγνωσης της σχολικής απόδοσης αργότερα, ενώ αντίστοιχες έρευνες σε παιδιά με μαθησιακές διαταραχές έδειξαν καθυστέρηση στην ανάπτυξη της γλώσσας τόσο σε φωνολογικό επίπεδο όσο και στο εύρος του λεξιλογίου και στην προφορική έκφραση.

Με αυτές τις σκέψεις στο 1ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών οργανώνεται ομιλία από τις νηπιαγωγούς του σχολείου Παντελάκη Βιβή και Αγγουροδήμου Σοφία, για ενημέρωση των γονέων αλλά και όσων το επιθυμούν τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στις 18.30 με θέμα:

«Ανάπτυξη λόγου και ομιλίας από τη βρεφική
έως τη σχολική ηλικία»

Ομιλήτριες θα είναι οι λογοθεραπεύτριες

Ειρηλένα Παντελοπούλου και Αριστέα Κοντραφούρη.

Η κ. Ειρηλένα Παντελοπούλου είναι απόφοιτη Α.Τ.Ε.Ι Πατρών του Τμήματος Λογοθεραπείας με Μsc Ειδικής Εκπαίδευσης με εξειδίκευση στον αυτισμό. Είναι διδάσκουσα στο Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας, στο Τμήμα Λογοθεραπείας, από το 2012. Συνεργάζεται με το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Λογοθεραπευτών-Λογοπεδικών Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ)

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συνεδρίων και ημερίδων που αφορούν ζητήματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής

H κ. Αριστέα Κοντραφούρη  είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Εκτελεί χρέη λογοθεραπεύτριας  στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των παιδικών χωριών SOS στην Καλαμάτα.  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με αρθρωτικά, φωνολογικά προβλήματα, τραυλισμό, διαταραχές φωνής, αυτισμό, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, ειδική γλωσσική διαταραχή, δυσκολίες κατάποσης, θέματα με τα οποία ασχολείται και ως επαγγελματίας σε παιδιά και σε ενήλικες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button