ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ο Δήμος Τριφυλίας στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Τριφυλίας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς, που διοργανώνεται στην Καλαμάτα από 16 έως και 18 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου ELITE (Ναβαρίνου 2).

 

Η Τριφυλία είναι ένας απέραντος ελαιώνας, καλλιεργημένος με αγάπη και φροντίδα…..5.000.000 ελαιόδενδρα, μέση παραγωγή 26.000 τόνοι ελαιόλαδο ετησίως, 74 σύγχρονα ελαιοτριβεία και 26 τυποποιητήρια υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας χαρίζουν 100% φυσικό χυμό εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου υψηλής ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας.

Στόχος μας η  ανάδειξη της διατροφικής αξίας ελαιολάδου σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή και τη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής. Η διατροφική του αξία καθώς η ιστορική και πολιτιστική του πορεία μπορούν να αποτελέσουν μοναδικά και διατηρήσιμα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για το προϊόν και τον τόπο μας.

 

Ο Δήμος Τριφυλίας σας προσκαλεί να επισκεφθείτε το περίπτερο του και να στηρίξετε τη συμμετοχή του στο 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Επιτραπέζιας Ελιάς.

 

Το Σάββατο 17 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ. ο ΜΕΣΚ θα παρουσιάσει το χορευτικό δρώμενο του ραβδίσματος της ελιάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων θα κεράσει “λαδομαγειρέματα” τους παρευρισκομένους.

 

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης

Παρασκευή 16/3 : 17.00 – 21.00

Σάββατο 17/3  : 10.00 – 21.00

Κυριακή 18/3  : 10.00 – 18.00

 

Παράλληλα με την έκθεση λάβει χώρα συνέδριο, παρουσιάσεις και σεμινάρια – workshop, καθώς και διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ :

www.kalamata-olivefestival.gr .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button