Lifestyle

Ο μυστηριώδης θάνατος που συγκλόνισε τη showbiz

Η Νάταλι Γουντ βρέθηκε νεκρή σε ένα νησί, ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας. Η ηθοποιός (που είχε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ μέχρι την ηλικία των 25 ετών και ήταν μία από τις μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ) ήταν μόλις 43 ετών, όταν πέθανε. Ο θάνατός της παραμένει, μέχρι και σήμερα, ένα άλυτο μυστήριο, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτός οφειλόταν σε ατύχημα ή δολοφονήθηκε, ενώ μέσα σε αυτές τις δεκαετίες, προκύπτουν συχνά νέα στοιχεία, που αφορούν την υπόθεση.

Μαζί της στο σκάφος, από το οποίο έπεσε μέσα στη θάλασσα, ήταν και ο σύζυγός της, Ρόμπερτ Βάγκνερ μεγάλος τηλεοπτικός αστέρας της Αμερικής. Και παρόλο που θεωρήθηκε από πολλούς ως ύποπτος για το θάνατο της όμορφης Γουντ, μόλις το 2011 κατονομάστηκε από τις Αρχές, ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος», όταν η υπόθεση άνοιξε ξανά, μετά από αίτημα της Λάνα Γουντ, αδελφή της αδικοχαμένης ηθοποιού. Αλλά και την αλλαγή της μαρτυρίας του καπετάνιου του σκάφους, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα, εκείνο το βράδυ.

Έκτοτε, ξεκίνησε ένας νέος κύκλος ερευνών, όπου τον περασμένο Φεβρουάριο οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα, ότι ο 87χρονος σήμερα Βάγκνερ είναι κι επισήμως, ο βασικός ύποπτος για το θάνατο της Γουντ, αφού ήταν το τελευταίο άτομο, που ήταν μαζί της πριν εξαφανιστεί.

Η Λάνα Γουντ, η οποία από την αρχή δεν πίστεψε στην εκδοχή του τυχαίου πνιγμού, μίλησε πρόσφατα στο Fatal Voyage, σχετικά με την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι ο Βάγκνερ, κάτι κρύβει. «Πιστεύω ότι υπήρξε μία τρομερή πάλη πάνω στο σκάφος. Η αδελφή μου, είτε χτυπήθηκε, είτε σπρώχτηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θέλει να δώσει κατάθεση». Αν και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το περιβάλλον του, δηλώνουν ότι λόγω ηλικίας έχει ασθενήσει η μνήμη του. Ωστόσο, η Λάνα δε μένει εκεί και αναρωτιέται, πώς αφού υποστήριζε ότι την αγαπούσε τόσο πολύ, δεν έψαξε να βρει κάτω από ποιες συνθήκες έπεσε στο νερό. Τι συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ; Η Γουντ αποκάλυψε για πρώτη φορά, ότι οι δύο κόρες της αδελφής της (η μία είναι από το γάμο της με τον Βάγκνερ), δεν έχουν καμία επαφή μαζί της και πιστεύουν τη θεωρία του ηθοποιού, ο οποίος και ανέλαβε το μεγάλωμά τους, μετά το θάνατο της Νάταλι.

Το παιδί – θαύμα που κατέκτησε το Χόλιγουντ

Όταν γεννήθηκε η Νατάλια Νικολάεβνα Ζακαρένκο (αυτό ήταν το πραγματικό της όνομα) λέγεται ότι την κράτησε αγκαλιά μια τσιγγάνα, η οποία προέβλεψε στη μητέρα της, ότι η κόρη της μια μέρα, θα γίνει διάσημη. Οι γονείς της ήταν Ρώσοι μετανάστες στο Σαν Φρανσίσκο και μάλλον η δεσποτική και φιλόδοξη μητέρα της, είχε πιστέψει τα λόγια της τσιγγάνας. Έτσι, όταν η κόρη της έγινε 4 χρόνων, την πήγαινε σε διάφορες οντισιόν. Άλλωστε, η μικρή ήταν πέρα από ένα γλυκύτατο κοριτσάκι και ιδιαίτερα ταλαντούχα. Σύντομα, μπήκε στον χώρο του θεάματος και οι ρόλοι έρχονταν ο ένας μετά τον άλλον.

Το νέο παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ, μόλις είχε γεννηθεί και οι μεγάλοι ηθοποιοί που συνεργάζονταν μαζί της, είχαν να λένε για το ταλέντο της. Στα 9 της χρόνια συνέβη ένα ατύχημα, που παραλίγο να της κοστίσει τη ζωή, αλλά ήταν και η αρχή για να ξεκινήσει η μάχη της με τις φοβίες, που τη συνόδευσαν μέχρι τον αδιευκρίνιστο θάνατό της. Η Γουντ παραλίγο να πνιγεί στη διάρκεια γυρίσματος στο νερό κι έκτοτε, άρχισε να το φοβάται παθολογικά. Μάλιστα, από τότε δεν κολύμπησε ξανά.

Όταν, πια μεγάλωσε και είχε μεταμορφωθεί και σε μία όμορφη κοπέλα, ήρθε ο ρόλος της Τζούντι στον «Επαναστάτη χωρίς αιτία». Μία ταινία ορόσημο για την καριέρα της, αλλά και την προσωπική της ζωή, αφού έκανε τις δικές της «επαναστάσεις». Πρώτα, απέναντι στην καταπιεστική μητέρα της και κατόπιν, στον μέχρι τότε, συντηρητικό τρόπο ζωής της. Μάλιστα, οι κακές γλώσσες έλεγαν, ότι στα γυρίσματα της ταινίας είχε ερωτικές σχέσεις με τον Ντένις Χόπερ, αλλά και άλλους άνδρες, από το καστ. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι από τα δίχτυα της δεν ξέφυγε, ούτε ο Τζέιμς Ντιν, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και παρέμεινε ως ένα «καυτό κουτσομπολιό» του Χόλιγουντ.

Η Νάταλι Γουντ είχε καταφέρει από ένα παιδί-θαύμα, να εξελιχθεί στην ενήλικη ζωή της, σε μία αξιόλογη ηθοποιό, με ένα λαμπρό μέλλον να την περιμένει. Στην ταινία «Η αιχμάλωτη της ερήμου» γνώρισε τον Ρόμπερτ Βάγκνερ. Ερωτεύτηκαν παράφορα και παντρεύτηκαν στις 28 Δεκεμβρίου του 1957. Και οι δυο τους είχαν όλες τις προϋποθέσεις για μία λαμπρή καριέρα, αλλά αυτή τον καιρό που ήταν παντρεμένοι, δεν ήρθε ποτέ. Ήρθαν, όμως, τα προβλήματα, οι καβγάδες και στο τέλος το διαζύγιο. Το κουτσομπολιό της εποχής, ήθελε τη Γουντ, να «έπιασε» τον σύζυγό της με άλλον άνδρα στο κρεβάτι. Αλλά εννοείται, ότι αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Στα επόμενα χρόνια, η καριέρα της Γουντ πήρε τα πάνω της. Ερωτεύτηκε τον Γουόρεν Μπίτι, αλλά εκείνος την απάτησε με άλλη γυναίκα και λίγο μετά τον χωρισμό τους έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Κατόπιν, ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, αφού είχε να παλέψει με τις φοβίες, τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη. Τα επαγγελματικά της πήγαιναν πρίμα, δε συνέβαινε, όμως, το ίδιο με την προσωπική της ζωή. Άλλαζε συνέχεια συντρόφους (ανάμεσα στους διάσημους εραστές της ήταν ο Φρανκ Σινάτρα, ο Στιβ Μακ Κουίν και ο Ελβις Πρίσλεϊ) και δε μπορούσε να βρει την ευτυχία.

Μέχρι, που γνώρισε και παντρεύτηκε τον Βρετανό παραγωγό Ρίτσαρντ Γκρέγκσον, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί. Αλλά και αυτός την απάτησε, ραγίζοντάς της την καρδιά. Και τότε, το 1972 συναντήθηκε και πάλι, με τον Ρόμπερτ Βάγκνερ, ο οποίος αποδείχθηκε ο μεγάλος και μοιραίος άνδρας της ζωής της ή για την ίδια της τη ζωή μοιραίος, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις. Το ζευγάρι παντρεύτηκε για δεύτερη φορά και απέκτησε μία κόρη.

Μετά τον θάνατο της Γουντ ο Βάγκνερ είχε να αντιμετωπίσει τις υποψίες των περισσότερων και κυρίως της οικογένειας της Γουντ, ότι εκείνος ευθυνόταν για το θάνατό της. Ωστόσο, αυτό μάλλον, δεν τον εμπόδισε έναν χρόνο μετά να συνάψει σχέση με την, επίσης, ηθοποιό, Τζιλ Στ. Τζον. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1990 και είναι μαζί μέχρι και σήμερα.

Ο μυστηριώδης θάνατος που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Την περίοδο εκείνη η Νάταλι Γουντ γύριζε την ταινία «Brainstorm». Νιώθοντας πιεσμένη κι εξαντλημένη από τα πολύωρα γυρίσματα, ο σύζυγός της κανόνισε να πάνε μία κοντινή βόλτα με το σκάφος τους. Μοναδικός τους καλεσμένος ήταν ο συμπρωταγωνιστής της Γουντ στην ταινία, Κρίστοφερ Γουόκεν. Επίσης, στο σκάφος ήταν και ο καπετάνιος του, Ντένις Ντάβερν.

Το πρωί της 28ης Νοεμβρίου του 1981, το άψυχο σώμα της ηθοποιού βρέθηκε να επιπλέει σε έναν όρμο του νησιού Καταλίνα. Τα σενάρια για το πώς βρέθηκε νεκρή, μέσα στη θάλασσα «φούντωσαν» από την πρώτη στιγμή. Η εκδοχή ότι μετά από έναν καβγά με τον σύζυγό της, πήγε να πάρει τη βάρκα από την αποβάθρα κι έχασε την ισορροπία της, πέφτοντας στη θάλασσα, δεν έδειχνε ιδιαίτερα πειστική. Ειδικά, στην οικογένειά της, που γνώριζε πόσο φοβόταν το νερό, εξαιτίας του ατυχήματος, όταν ήταν παιδί.

Πώς, λοιπόν, η Γουντ που έτρεμε το νερό, θα τολμούσε μία τέτοια κίνηση; Η αυτοψία του ιατροδικαστή έδειξε ότι είχε γδαρσίματα στο σώμα, τα χέρια και στον λαιμό. Επίσης, βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα της, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει και χάπια. Ο Βάγκνερ παραδέχτηκε ότι είχαν έναν καβγά, αλλά δήλωσε ότι εκείνη πήγε σε άλλη καμπίνα και όταν την αναζήτησε, έλειπε. Ο Γουόκεν, ο οποίος σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ήταν ο εραστής της, δήλωσε πώς όταν πήγε για ύπνο, η ηθοποιός έλειπε από το σκάφος.

Οι Αρχές απέδωσαν το θάνατό της, σε πνιγμό και δεν αποδόθηκαν ευθύνες σε κανέναν. Όμως, ο πνιγμός της παρέμενε ένα μυστήριο. Στο Χόλιγουντ, αντιμετώπιζαν τους δύο άνδρες με δυσπιστία. Η αδελφή της ξεκίνησε έναν πολυετή αγώνα και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 40 χρόνια για να φτάσει κοντά στη δικαίωση. Εξάλλου, από την αρχή ήξερε ότι τη λύση του μυστηρίου την είχε ο άνδρας της αδελφής της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button