Αγροτικά

“Πάρτι” παραβάσεων σε ελαιοτριβεία

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων εντόπισε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε ελέγχους της σε ελαιοτριβεία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία φορολογικών ελέγχων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) σε στοχευμένους ελέγχους σε ελαιοτριβεία αναφέρονται (ενδεικτικά) οι παρακάτω περιπτώσεις:

– Στην ευρύτερη περιοχή Λακωνίας εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης.

– Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εντοπίσθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων αξίας 62.700€ από την πώληση 19 τόνων ελαιόλαδου.

– Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίσθηκε μη έκδοση 26 φορολογικών στοιχείων από την πώληση ελαιολάδου συνολικής αξίας 18.000€.

– Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας διαπιστώθηκε η μη έκδοση 34 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 2.200,00 ευρώ από το εκθλιπτικό δικαίωμα, ενώ για τρία χρόνια δεν είχαν υποβληθεί Δηλώσεις Εισοδήματος και ΦΠΑ.

Εκτός από τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε ελαιοτριβεία, η ΑΑΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα επιπλέον 25 χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκάλυψαν οι έλεγχοι των τελευταίων μηνών, μεταξύ αυτών και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από νυκτερινά κέντρα, ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μπαρ σε κοσμοπολίτικα νησιά, πρατήρια υγρών καυσίμων αλλά και μέσω… Facebook. Από τον κατάλογο δεν λείπουν και υποθέσεις καταστηματαρχών με “πειραγμένα” POS που εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Με πληροφορίες από in.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button