ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Πέφτουν ξανά οι σοβάδες στo 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων [εικόνες]

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μαθήτριες και οι μαθητές, καθώς και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και 1ου Νηπιαγωγείου , από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εξωτερική τοιχοποιία του σχολείου. Οι συνθήκες στην τοιχοποιία αναδεικνύουν την εγκατάλειψή του, ενώ καθημερινά μαθητές και καθηγητές κινδυνεύουν από πτώση σοβάδων.

Ένα ακόμη περιστατικό πτώσης σοβάδων συνέβη την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουνίου στην δυτική πλευρά του κτηρίου, ενώ θεωρείται κυριολεκτικά ευτύχημα το γεγονός ότι οι σοβάδες έπεσαν την ώρα που τα παιδιά έκαναν μάθημα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο ότι θα είχαμε σοβαρότερες καταστάσεις.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων είναι το μεγαλύτερο σχολείο της περιοχής και μαζί με το 1ο Νηπιαγωγείο, που συστεγάζεται, φιλοξενούν περίπου 250 μικρούς μαθητές.

Να σημειωθεί πως ανάλογο περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο στον προαύλιο χώρο του 1ου Νηπιαγωγείου, καθώς μεγάλο κομμάτι σοβά είχε αποκολληθεί και είχε σπάσει το πλεξιγκλάς που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο της διδακτικής αίθουσας. Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβρη εργολάβος προχώρησε σε παρεμβάσεις αναβάθμισης της πρόσοψης του σχολείου σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία είχαν επισημανθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας.

 

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου και της Τεχνικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κατσούλα βρέθηκαν στο σχολείο προκειμένου να επισημάνουν τα σημεία τα οποία χρίζουν άμεσης επισκευής, ενώ εργάτης του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος βρισκόταν σε καλαθοφόρο όχημα, «έξυσε» όλες τις επιφάνειες που υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθούν οι σοβάδες.

Μαθητές, δάσκαλοι και γονείς ανησυχούν και αγωνιούν, επειδή θεωρούν πως κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή, ενώ απαιτούν άμεσα η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να σκύψει στο πρόβλημα και να βρει λύση, πριν να είναι αργά. Το θέμα έχει επισημανθεί στο δήμο από την περυσινή σχολική χρονιά, ενώ έχουν επισημανθεί και αλλά σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο όπως είναι η υγρασία, τα κουφώματα, το προαύλιο (το οποίο βρίσκεται στο δρόμο της κατασκευής, καθώς έχει ενταχθεί από το Δήμο στο πρόγραμμα Φιλόδημος) κ.α.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button