Τοπικά Νέα

Πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων, γεύσεων στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η γευστική δροσιά της ελληνικής σαλάτας σαγηνεύει από το πρωί το κοινό που παρακολουθεί τον προκριματικό αγώνα του 1ου Φεστιβάλ Ελληνικής Σαλάτας, μια εκπληκτική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, που γίνεται με την υποστήριξη της εταιρίας «Παπαδημητρίου», στο ξενοδοχείο της Καλαμάτας Elite City Resort…


Γιάννης Καρβέλας, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Νένα Δημητρίου και Παναγιώτης Παπανικολόπουλος

Σπουδαστές σχολών μαγειρικής τέχνης από διάφορες περιοχές διαγωνίζονται για το ποιος θα μαγειρέψει την πιο γευστική, νόστιμη, όμορφη σαλάτα, χρησιμοποιώντας φυσικά ελληνικά προϊόντα. Πρόκειται για τον πρώτο προκριματικό αγώνα και θα ακολουθήσουν άλλοι δύο, στην Αθήνα στις 24 Απρίλη στο «Δειπνοσοφιστήριον» και στη Θεσσαλονίκη στις 8 Μάη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτέμβρη στην Καλαμάτα.

Οι δημιουργίες των σπουδαστών κρίνονται από επιτροπή με πρόεδρο τον γνωστό σεφ και φίλο της Καλαμάτας Αλέξανδρο Παπανδρέου, τη δημοσιογράφο του «Γαστρονόμου» και της «Καθημερινής» Νένα Δημητρίου, τον Κορωναίο Γιάννη Καρβέλα, ειδικό στο ελαιόλαδο και τον «γαστροναύτη» Παναγιώτη Παπανικολόπουλο.

Όπως σημείωσε κατά την έναρξη του Φεστιβάλ η Νένα Δημητρίου, η προσμονή είναι το Φεστιβάλ αυτό να γεννήσει νέες ιδέες όσον αφορά τη δημιουργία σαλατών, δεδομένου ότι σε ένα βαθμό τα εστιατόρια έχουν σταματήσει να εξελίσσουν τις δημιουργίες τους.

Ο Παναγιώτης Παπανικόπουλος σημείωσε πως αισθάνεται υπερήφανος που ξεκινάει αυτό το Φεστιβάλ από την Καλαμάτα και πως από τα πρώτα του βήματα είναι εξωστρεφές, δεδομένου ότι προκριματικοί αγώνες θα γίνουν επίσης τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Καρβέλας ανέφερε ότι η σαλάτα στα εστιατόρια είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε συνέργειες μεταξύ των παραγωγών, των εστιατόρων, των σεφ και υπογράμμισε ότι το μέλλον στον αγροτοδιατροφικό τομέα είναι οι συνέργειες.


Κώστας Παπαδημητρίου και Ανδρέας Ζαγάκος

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου τόνισε ότι το Φεστιβάλ είναι εξαιρετικά οργανωμένο και σημείωσε ότι πρόσφατα βρέθηκε σε έναν μεγάλο αντίστοιχο διαγωνισμό την Ιταλία και η διαπίστωσή του είναι ότι οι δύο διοργανώσεις σε ό,τι αφορά την οργάνωση δεν έχουν καμία διαφορά. Επίσης τόνισε ότι έχει συνδεθεί με την πόλη της Καλαμάτας από τη μακρόχρονη σχέση και συνεργασία του με την οικογένεια Παπαδημητρίου.

Το Φεστιβάλ άνοιξε από τους δημιουργούς του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη ο Κώστας Παπαδημητρίου και ο Νίκος Μαλαπέτσας από το «Elite City Resort» που φιλοξενεί τη διοργάνωση.

Επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί στηρίζει στο επίπεδο που του ζητείται τέτοιες διοργανώσεις γιατί αποσκοπούν στη στήριξη του αγροτοδιατροφικού τομέα του Νομού, ο οποίος μπορεί να αναλάβει σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Στ.Μ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button