Εκπαίδευση

Πανελλαδικές: Δυνατότητα για εξέταση και σε πέμπτο μάθημα

paodiau4


Αλλαγές στο «παρά πέντε» κάνει το υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Οι αλλαγές αφορούν σε μαθητές οι οποίοι θα ήθελαν να εξετασθούν και σε 5ο μάθημα, αλλά δεν τον δήλωσαν το προηγούμενο διάστημα, και τώρα λόγω της μείωσης των εισακτέων νιώθουν ότι έχουν εγκλωβιστεί σε περιορισμένες επιλογές, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Έτσι το υπουργείο αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά τους, οπότε όσοι θελήσουν να εξετασθούν και σε ακόμη ένα μάθημα θα το δηλώσουν (θα οριστούν οι σχετικές ημερομηνίες άμεσα) και έτσι όταν θα έρθει η ώρα της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου θα μπορούν να δηλώσουν περισσότερες σχολές και όχι μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο.

Στην απόφαση αυτή αναφέρθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Παντής, λέγοντας ότι το υπουργείο αποφάσισε να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα γονέων και μαθητών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button