Εκπαίδευση

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Μνημόνιο συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

0b8e0a8561a3eeb6b0680b6ac8dc221e_l


Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στοχεύοντας στην εξωστρέφεια σε διεθνές επίπεδο, στην καινοτομία και στην ανάπτυξη προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), όπως και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο που φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πρωτοποριακό Πανεπιστήμιο ικανό να προσφέρει εκπαίδευση και έρευνα υψηλού επιπέδου σε κλάδους αιχμής που σήμερα έχουν μεγάλη οικονομική, τεχνική και επιστημονική απόδοση.
Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, τα δύο ιδρύματα θα αναπτύξουν συνέργειες σε όλους τους τομείς, όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, περιλαμβανομένων κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, ανταλλαγής εκπαιδευτικού υλικού και γνώσης, ανταλλαγής επιστημονικού και ακαδημαϊκού προσωπικού, ανταλλαγής φοιτητών για σκοπούς σπουδών και έρευνας, συνεργασίας ή ανταλλαγών σε διοικητικό επίπεδο και κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών διοργανώσεων (σεμινάρια, διημερίδες, συνέδρια).
Ο πρώτος τομέας συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων είναι αυτός της πολιτισμικής πληροφορικής (cultural informatics) επεκτείνοντας ουσιαστικά  τη συνεργασία μεταξύ ερευνητικών ομάδων των δύο ιδρυμάτων. Σημειώνεται ότι ο τομέας της πολιτισμικής πληροφορικής αποτελεί τομέα αιχμής και μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα οι ερευνητικές ομάδες Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) και Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας έχει ήδη παρουσιάσει σημαντικά ερευνητικά αποτελέσματα ενώ η έρευνα τους έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Horizon 2020.
(Φωτογραφία – Στιγμιότυπο από συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την πολιτισμική πληροφορική. (από δεξιά) Μανόλης Γουάλλες, επικεφαλής Ερευνητικής Ομάδας Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Γιώργος Λέπουροας, επικεφαλής Ομάδα Επικοινωνίας Ανθρώπου-Μηχανής και Εικονικής Πραγματικότητας (HCI-VR LAB) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαρίνος Ιωαννίδης, επικεφαλής Εργαστηρίου Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (DHRLab) του ΤΕΠΑΚ.)

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button