Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Παραδοσιακοί ιππικοί αγώνες στο Πλατύ για τον Αγιο Γεώργιο

Αναβιώνει το έθιμο των ιπποδρομιών αύριο, Δευτέρα, ημέρα γιορτασμού του Αγίου Γεωργίου, στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, από το Σύλλογο Φιλίππων Πελοποννήσου. Οι ιπποδρομίες έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί. Θα τρέξουν εννέα καθαρόαιμα άλογα, απόμαχοι του ιπποδρόμου του Μαρκόπουλου Αττικής και τέσσερα ντόπια-μιγάδες. Θα προηγηθεί η θρησκευτική τελετή, ενώ θα προσφερθούν στον κόσμο κεράσματα…

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο εντεταλμένος για την περιοχή δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φάβας, ο Δήμος Καλαμάτας, που υποστηρίζει την αναβίωση του εθίμου, απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση, διαβεβαιώνοντας ότι θα ευχαριστηθεί θέαμα.

Ανάλογο κάλεσμα απεύθυνε και η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη.

Η κλήρωση για τα άλογα που θα τρέξουν στις τέσσερις ιπποδρομίες έγινε την Παρασκευή το βράδυ στο Μάντζειο Δημοτικό Κατάστημα Πλατέως. Θα γίνουν τρεις ιπποδρομίες για τα καθαρόαιμα άλογα συν ο τελικός και μία ιπποδρομία για τα ντόπια-μιγάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button