Ελλάδα

Παραλήρημα στον τουρκικό Τύπο: Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τις σημαίες

Αφορμή για ανθελληνικό παραλήρημα έψαχνε ο τουρκικός Τύπος ο οποίος προσπαθεί να δώσει έκταση στο περιστατικό με τις σημαίες στις ελληνικές βραχονησίδες στους Ανθρωποφάγους.

Οι Τούρκοι προκαλούν και δημοσιεύουν νέα σενάρια με ένα απίστευτο παρασκήνιο ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα που κατέληξε σε καταδρομική επιχείρηση από τους βατραχανθρώπους του τουρκικού πολεμικού ναυτικού οι οποίοι πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος κατέβασαν τη σημαία που είχαν αναρτήσει οι τρεις νεαροί Έλληνες στη μνήμη του Γιώργου Μπαλταδώρου και την πήραν μαζί τους στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα οι κομάντος της SAT -της μονάδας που έδρασε και στα Ίμια το 1996- πέρασαν απαρατήρητοι και έφτασαν σχεδόν 25 μίλια μέσα στο Αιγαίο, «πάτησαν» σε ελληνικό νησί, αφαίρεσαν τη σημαία και την πήραν μαζί τους.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet η οποία κάνει λόγο για ελληνική πρόκληση με τη σημαία και αναφέρει ότι η κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων έγινε αντιληπτή από την τουρκική ακτοφυλακή. Ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες το Σάββατο επικοινώνησαν με τις ελληνικές, σε διαφορετικά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και «απαίτησαν» από την Αθήνα να βάλει τέρμα σε αυτή την πρόκληση αμέσως κατεβάζοντας τη σημαία.

Η σημαία, ωστόσο, όπως λέει η εφημερίδα έμεινε στη θέση της και έτσι τη νύχτα ομάδα βατραχανθρώπων της SAT πήγε στη νησίδα κατέβασε τη σημαία και την πήρε μαζί της στην Τουρκία.

etypos

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button