Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Παραχώρηση ακτών για καντίνες, ομπρέλες και θαλάσσια μέσα αναψυχής στο Δήμο Πύλου – Νέστορος

Χωρίς τίτλο

Συνολικά 12 θέσεις σε παραλίες του για χρήση τους από επαγγελματίες φέτος το καλοκαίρι προτίθεται να δημοπρατήσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος. 
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που συνεδρίασε χθες Πέμπτη, ομοφώνησε ως προς τη σχετική εισήγηση και προώθησε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την οριστική απόφαση.
Από τις συγκεκριμένες θέσεις, συνολικής επιφάνειας περί το 1 στρέμμα, οι 5 βρίσκονται στην παραλία Χρυσή Ακτή – Διβάρι, από δύο στις παραλίες Πετροχώρι – Ρωμανού και Μαυροβούνι – Ευαγγελισμός και από μία στις παραλίες Γιάλοβα, Ρωμανού και Περούλια – Βουνάρια, οι οποίες όλες ανήκουν στο Δίκτυο Natura 2000.
Ειδικότερα, στην παραλία Χρυσή Ακτή προτείνεται να δημοπρατηθούν 2 θέσεις 15 τετραγωνικών μέτρων για λειτουργία καντίνας, μία 10 τ.μ. για ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και δύο θέσεις 200 τ.μ. για να τοποθετηθούν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Στην παραλία Πετροχώρι – Ρωμανού προβλέπεται μία θέση 500 τ.μ. για ομπρέλες και ξαπλώστρες και άλλη μία 15 τ.μ. για καντίνα. Ανάλογη πρόταση ισχύει και για την παραλία Μαυροβούνι – Ευαγγελισμός, καθώς προβλέπεται μία θέση 15 τ.μ. για καντίνα και άλλη μία 200 τ.μ. για ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Στη Γιάλοβα και το Ρωμανού η πρόταση αφορά από μία θέση 20 τ.μ. για ενοικίαση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και τέλος στην παραλία Περούλια – Βουνάρια προτείνεται η δημοπράτηση μιας θέσης 200 τ.μ. για ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Παράλληλα, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος καλεί τους επαγγελματίες που προτίθενται να κάνουν χρήση αιγιαλού – παραλίας φέτος το καλοκαίρι, να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία του και να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως και τις 23 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την πιο πάνω ημερομηνία λήγει το δικαίωμα απ’ ευθείας παραχώρησης που έχει ο δήμος, το οποίο μεταφέρεται πλέον στην Περιφερειακή Διεύθυνση και συγκεκριμένα στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες του Δήμου Πύλου – Νέστορος μπορούν να πάρουν καλώντας στα τηλέφωνα 27233 60223, 27233 60233 και 27250 22221, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button