ΑγροτικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Παρουσίαση προϊόντων από την εταιρεία πολυεθνική Hazera στα Φιλιατρά

 

hazera6


Σε μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση, η εταιρεία Hazera παρουσίασε το τριήμερο 14-16 Ιουνίου 2017, τα προϊόντα της σε πειραματικό αγρό στην περιοχή Αρμακάδια Φιλιατρών.

Η Hazera είναι μία πολυεθνική εταιρεία στον τομέα παραγωγής σπόρων, με πολλές θυγατρικές και αντιπροσωπείες, σε όλο το κόσμο. Με συνεχείς καινοτομίες, συνδυάζει τη σύγχρονη επιστήμη με παραδοσιακές μεθόδους αναπαραγωγής με στόχο την δημιουργία ποικιλιών και υβριδίων ανώτερης ποιότητας και υψηλής απόδοσης.

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε ένας πειραματικός αγρός, όπου διαλέχτηκε αυτή η περιοχή της Πελοποννήσου λόγω κλιματολογικών συνθηκών, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Στολίδης. Στόχος ήταν να κάνουμε γνωστά τα καινούργια προϊόντα της Hazera, τα οποία προκύπτουν μέσα από γενετικά προγράμματα γενετιστών, στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες. Με αυτό το γενετικό υλικό πραγματοποιούμε τα πειραματικά και αφήνουμε τους συνεργάτες μας (παραγωγούς, εμπόρους, επιχειρήσεις, καταναλωτές κλπ.) να τα εκτιμήσουν. Προσπαθούμε με τα προίόντα μας, να καλύπτουμε όσο γίνεται περισσότερο αυτές τις ανάγκες, καθώς ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετικά κριτήρια και απαιτήσεις.

Εδώ στα Φιλιατρά, είχαμε υπαίθρια (πεπόνια, τομάτες, πιπεριές, λάχανα, κουνουπίδια, μαρούλια) και θερμοκηπιακά προϊόντα (τομάτες, βελανίδια, cherry, κλπ. από διάφορες ποικιλίες και χρώματα), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιοχή, μετά από τις πρώτες αξιολογήσεις και παρατηρήσεις, παρουσιάζουν τα καρπούζια, μεγάλα και μίνι, αλλά και η θερμοκηπιακή τομάτα Nissos.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι είναι μεγάλη χαρά για εμάς να έχει γίνει η περιοχή Κέντρο Επισκεψιμότητας και Κέντρο Ερευνών Εφαρμοσμένης και Αξιολόγησης Υβριδίων και Ποικιλιών. Μέσα από αυτό έχουμε και εμείς την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την μεγάλη εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρείας και των στελεχών της και μέσα από την συνεργασία να έχουμε στην διάθεσή μας νέα προίόντα στην περιοχή.

Τομεάρχης Πελοποννήσου της εταιρείας είναι ο Φιλιατρινός Νίκος Χαϊδεμένος.

1

3

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button