ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Γκίκα: «Μορφόκοσμος, Το άγγιγμα της Μούσας» στους Γαργαλιάνους

Το βιβλίο της Έλενας Γκίκα “Μορφόκοσμος, Το άγγιγμα της Μούσας” παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην στην ασφυκτικά γεμάτη Μπρίσκειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων.

Στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Μορφόκοσμου, το μυστήριο ξεδιαλύνεται για να ξεκινήσει μια περιπετειώδης αναζήτηση των χαμένων Συμβόλων, στους τόπους της πιο απρόσιτης διαδρομής του Μορφόκοσμου. Στην Ιερά Οδό. Τη διαδρομή του ομηρικού Οδυσσέα προς την Ιθάκη.

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων και η συγγραφέας Έλενα Γκίκα μας ταξίδεψαν το απόγευμα του Σαββάτου σε παράλληλους διαφορετικούς κόσμους, μέσω και της διαφορετικής και διαδραστικής παρουσίασης του βιβλίου.

Όπως ανέφερε η συγγραφέας του βιβλίου, κ. Γκίκα, πρόκειται για μυθιστόρημα φαντασίας, με τους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας να παίρνουν ζωή και στο πρόσωπο μιας γυναίκας κι ενός άνδρα να βρίσκουν τους σωτήρες του Μορφόκοσμου, του κόσμου όπου κατοικούν οι πρωταγωνιστές των σπουδαίων λογοτεχνικών έργων. Οι δύο ήρωες πρέπει να υπερβούν την προσωπική τους μοίρα και τη φαντασία των Δημιουργών τους, ώστε να καθορίσουν οι ίδιοι το κοινό τους πεπρωμένο. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και η μεταξύ τους θυελλώδης σχέση θα γίνει ο καταλύτης για τη διάσωση του κόσμου τους.

Για το το περιεχόμενο του βιβλίου μίλησε η φιλόλογος Λάνα Δημάκη.

 

 

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με την εκφραστική φωνή της η ηθοποιός του ΤΕΘ Νατάσα Παπαδάκη.

Συντονίστρια της βραδιάς ήταν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Σπυριδούλα Καλκαβούρα, η οποία άνοιξε την εκδήλωση.

 

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί τους χορηγούς, το Μεζεδοπωλείο «Καπετανάκης» και την «Μέλισσα» καφέ, καθώς και την ηθοποιό Νατάσα Παπαδάκη.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button