Οικονομία

Περίπου 20 εφορίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα θα βάλουν λουκέτο

Δύο είναι τα βασικά κριτήρια θα κρίνουν ποιες εφορίες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα  θα κλείσουν. 

Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα θα κλείσουν περί τις 20 από τις εφορίες που υπάρχουν σήμερα. Δυο είναι τα βασικά κριτήρια που θα κρίνουν εάν θα μπει λουκέτο ή όχι.

Λουκέτο θα μπει σε περίπου 20 εφορίες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι από τις 33 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές λιγότερες από τις μισές.

Σύμφωνα με το capital βασικό κριτήριο είναι το εάν υπάρχει σε κάθε εφορία τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει το εάν το κτήριο στο οποίο λειτουργεί η εφορία είναι ιδιόκτητο ή με ενοίκιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τις 40 εφορίες στην Αττική τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού έχουν μόνο οι 20, ενώ στη Θεσσαλονίκη από τις 11 μόνο η 5. Στην Πάτρα από τις δύο μόνο η μία διαθέτει τμήμα Ελέγχου και Δικαστικού.

Το σχέδιο προβλέπει μετακίνηση των υπαλλήλων των εφοριών που θα κλείσουν στις άλλες υπηρεσίες με στόχο τα τμήματα ελέγχου να γίνουν ακόμη πιο αποτελεσματικά. Σε κάθε περίπτωση για τους πολίτες οι αλλαγές δεν θα έχουν σημαντική επιβάρυνση, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές με την εφορία γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button