ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Περιβαλλοντικό έγκλημα από τη φωτιά στον παράνομο σκουπιδότοπο στα παλιά σφαγεία Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο]

Τοξικό νέφος από τα σκουπίδια που καίγονται στον παράνομο σκουπιδότοπο που έχει φτιάξει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στα παλιά σφαγεία Γαργαλιάνων είναι ορατό δεκάδες χιλιόμετρα μακριά φέρνοντας στο φως το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στην περιοχή με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας.

Περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τη Δημοτική Αρχή Τρφυλίας η οποία ενώ μιλά για προστασία περιβάλλοντος και παρουσίαζε φαραωνικά σχέδια για δήθεν επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών με ευαισθησία και άλλα χαριτωμένα λόγια, στην πραγματικότητα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα αλλά… περιμένει τη ΣΔΙΤ Περιφέρειας – ΤΕΡΝΑ για να δίνει όλο τον όγκο των σκουπιδιών με βαρύ κόστος για τους κατοίκους. Η ίδια η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας που αυτοπενεύεται και αυτοικανοποιείται ότι έκλεισε τον παράνομο σκουπιδότοπο των Γαργαλιάνων, έφτιαξε άλλον παράνομο σκουπιδότοπο στα παλιά σφαγεία και σήμερα που έχουν κοπάσει η άνεμοι «μπήκε» και φωτιά στα σκουπίδια του παράνομου σκουπιδότοπου στα παλιά σφαγεία.

Από το Μάιο του 2017 στο Gargalianoionline είχαμε αποκαλύψει ότι «σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων βραχείας διάρκειας και στη συνέχεια σε σταθμό μεταφόρτωσης φαίνεται ότι έχει μετατραπεί ο χώρος των παλιών σφαγείων των Γαργαλιάνων. Αδιάψευστος μάρτυρας οι σχετικές φωτογραφίες αναγνώστη της σελίδας μας που δείχνουν σκουπίδια να έχουν τοποθετηθεί στον χώρο. Το ερώτημα που γεννάται, πλέον, είναι ποιος θα προστατεύσει το περιβάλλον και τους πολίτες από τη δημιουργία τέτοιων ανεξέλεγκτων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων, πόσο μάλλον τη στιγμή που δεν έχουν καμία σχετική αδειοδότηση και δεν πληρούν καμία προϋπόθεση.»

Τον Αύγουστο του 2017 αποκαλύψαμε ότι «Μετά από καταγγελία αναγνώστη μας, ο οποίος μας έστειλε φωτογραφίες που δείχνουν πληθώρα σκουπιδιών αλλά και μπάζων στο πέρασμα του χρόνου να συσσωρεύονται στο χώρο που βρίσκονται τα παλιά σφαγεία των Γαργαλιάνων, διαπιστώσαμε την τραγική και συνάμα απαράδεκτη εικόνα καθώς ο χώρος φαίνεται να μετατρέπεται σιγά σιγά σε νέα χωματερή.Το θέμα της παράνομης ρίψης απορριμμάτων στα παλιά σφαγεία των Γαργαλιάνων «έφερε» στο φως το δημοσιότητας για πρώτη φορά το gargalianoionline στις 29 Μαίου 2017, ενώ λίγες ημέρες αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Ε. Ανδρινόπουλος σε ερώτησή του προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας είχε ζητήσει εξηγήσεις. Ο κ. Κατσίβελας στην απάντησή του, τότε, είχε αναφέρει πως το γεγονός αυτό συνέβη μια φορά, καθώς φορτωμένο απορριμματοφόρο του δήμου είχε πάθει ζημιά και κάπου έπρεπε να αδειάσουν τα απορρίμματα προκειμένου να πάει στο συνεργείο, σημειώνοντας πως τα απορρίμματα έπειτα από δύο ώρες φορτώθηκαν σε άλλο φορτηγό για να καταλήξουν στο Αλιμάκι.».

Σήμερα, με βίντεο-ντοκουμέντο και φωτογραφίες που είναι τρανταχτά στοιχεία αποδείξεων ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ότι ο χώρος στα παλιά σφαγεία Γαργαλιάνων έχει μετατραπεί από την Δημοτική Αρχή Τριφυλίας σε παράνομο σκουπιδότοπο και τα σκουπίδια καίγονται και αυτό είναι τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Θα… συγκινηθεί κανένας; Θα παρέμβει κανένας; Θα λογοδοτήσει κανένας για τον παράνομο σκουπιδότοπο στα παλιά σφαγεία Γαργαλιάνων που καίγεται;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button