Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι στο 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

 

da55c2583658b085f84c9a298a432832_XL


Τον απολογισμό τους έκαναν οι διοργανωτές του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας, που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Ήταν μια διοργάνωση που ανέδειξε τη ζωντάνια και τη νεανικότητα της πόλης, με 12.000 επισκέπτες, με πολλές συναυλίες με μουσικούς από διάφορες περιοχές της χώρας και το εξωτερικό, με παράλληλες εκδηλώσεις, με δυναμικό παλμό…

STREET_FEST_LOGOgr.jpgΓράφουν οι διοργανωτές στον απολογισμό τους: «Εντυπωσιακά και πιο δυναμικά από ποτέ ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 31 Ιουλίου, το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας. Περισσότερα από 12.000 άτομα από την Καλαμάτα, άλλα μέρη της Ελλάδας, αλλά και το εξωτερικό πέρασαν από το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων για να απολαύσουν τις συναυλίες και τα παράλληλα δρώμενα του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας που φέτος ήταν μεγαλύτερο από ποτέ, διάρκειας 4ων ημερών, με ενισχυμένο συναυλιακό μέρος με μουσικούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες!!

P1110907.jpgΦέτος το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είχε κάτι για όλους, καθώς σε αυτό συμμετείχαν 95 μουσικοί σε 14 μουσικά σχήματα, εκ των οποίων τα 11 εκτός Καλαμάτας, που έπαιξαν σε ρυθμούς Rock, Reggae, Dub, και Balkan, ενώ τα παράλληλα δρώμενα περιλάμβαναν εργαστήρια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους όπως ενημερωτικές παρουσιάσεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους, videoart και ντοκιμαντέρ, παιδική γωνιά και κυνήγι θησαυρού, εργαστήριο βραζιλιάνικου χορού FORRO και αυτοάμυνας, ζωγραφική προσώπου, τουρνουά μπάσκετ, ζογκλερικά, εναέρια ακροβατικά, show με φωτιές, εικαστικές εκθέσεις, τοίχο αναρρίχησης, έκθεση και διανομή παραδοσιακών σπόρων, έκθεση χειροποίητων δημιουργιών, ενημερωτικά περίπτερα φορέων και οργανώσεων από την Καλαμάτα και την υπόλοιπη Ελλάδα, trashart κατασκευές, graffiti και πολλά άλλα.

P1110937.jpgΤο δυναμικό ξεκίνημα του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας έγινε την Πέμπτη, 28 Ιουλίου με rock συναυλίες από τους SleepingPillow (Θεσσαλονίκη), Sun, RaininLife (Αθήνα) και FrozenPath (Καλαμάτα), ακολούθησε η Dub-Reggae ημέρα με Fundracar (Αθήνα), BalkanRiddims (Άρτα, Αθήνα, Αίγιο) και DJset από τον FishHimself (Αθήνα) ενώ το Σάββατο το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας επέστρεψε δυνατά στο Rock με TheLastDrive (Αθήνα), GeorgeGakis & Troublemakers(Ιωάννινα), Κalamata (Γερμανία),  Mr.Booze (Καλαμάτα) και Grannies’ StollenPills (Καλαμάτα). Η τέταρτη και τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στην Balkan μουσική με τους Baildsa (Θεσσαλονίκη), ThehalaylambaBanda (Πάτρα) και το Βασίλη Ράλλη (Πάτρα).

P1130162.jpgΤο 9oΦεστιβάλ ΔρόμουΚαλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργάνωσε ο οργανισμός νεολαίας και εκπαίδευσης Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων με το Κέντρο Νεών Καλαμάτας σε συνδιοργάνωση με τους Περιφερεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ενώ σε αυτό συμμετείχαν/συνδιοργάνωσαν οι Φεστιβάλ Μηδέν, Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Γυμναστικός Όμιλος Άθλος, Re:Think, Αγρόκτημα Φυσικής Καλλιέργειας Φοίφα, Καλλιτεχνικό Στέκι, EuropeDirect, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Kalamata21 και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ε.Ε.Σ Καλαμάτας
Ευχαριστούμε ολόψυχα τους πάνω από 50 εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που με χαμόγελο, καλή διάθεση και ενέργεια υποστήριξαν το 9ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.
Ευχαριστούμε το Δήμο Καλαμάτας για την άδεια χρήσης του Πάρκου και την υποστήριξη.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Κρητών Μεσσηνίας «Ο Ψηλορείτης» για την παραχώρηση της αίθουσας.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, PizzaFun, Σουβλάκια ο Τζίμης, Κ.Ε.Μ, Ροδανθός μπαρ, Λιακάκης Αγροκουλτούρα, Ηλύσιον και Theatro, Greenland, Ρούμπος, το Σπίτι του Αγρότη.
P1130281.jpg Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές μας: Burgerer’s, Εν’ χοιρίδιο, BakemyDay, Tricky, Ελλάς, Λούφα, της Κακομοίρας, GalerieDeBeauteΡέββας, StreetPasta, Δωμάτια Ταμπάκης, στο Κύμα, AlmaSport, Memphis.
Ευχαριστούμε την εταιρία «Εικόνα, Φως, Ήχος» του κου Χρήστου Συκά για την άψογη συνεργασία και κάλυψη του 9ου Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας.
Με την υποστήριξη των:
• DarknetPromotionAgency
• 3PLab

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button