Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ξεχωριστή Βυζαντινή συναυλία στους Χριστιάνους [εικόνες – βίντεο]

 

1


Μεθυστικό κλαρίνο συνοδεία των μουσικών από το σαντούρι, το κανονάκι, τα λαούτα και τα κρουστά “ταξίδεψαν” το κοινό «από το Μοριά στη Πόλη» με οδηγό μια ξεχωριστή μουσική παράσταση!

Ο αρχαιολογικός χώρος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους για πρώτη φορά άνοιξε της πύλες του και υποδέχτηκε μια ξεχωριστή συναυλία βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2016.

Η 25μελής Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών, υπό την  Διεύθυνση του κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλο, Άρχοντα Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και το 5μελές οργανικό σχήμα «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από φιλόμουσους πιστούς, προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τριφυλίας, κ. Κατσούλα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποίος ανέφερε πως ο Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους μπορεί να είναι ένας μοχλός ανάπτυξης και προοπτικής της περιοχής. Μάλιστα, σε λίγες μέρες φτάνουν τα θυρανοίξια του Ναού και ο Δήμος ήθελε να δώσει την δική του προοπτική και αισθητική και έτσι σχεδίασε αυτή τη μουσική εκδήλωση.

Η 25μελής Βυζαντινή χορωδία, έψαλλε στη συνέχεια θαυμάσια και σύμφωνα προς το Πατριαρχικό ύφος, με επικό τρόπο, άριστες τονικές εναλλαγές και αξιοζήλευτη αρμονία, το ίδιο καθηλωτική ήταν και η ερμηνεία του 5μελούς οργανικού σχήματος «Κανών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Στην εκδήλωση η οποία τελέστηκε υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας και την στήριξη του Δήμου Τριφυλίας, παραβρέθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Τριφυλίας, Ιερείς αλλά και πλήθος κόσμου.

 

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button