ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Ποδαρικό με μόνιμες χωματερές έκανε η νέα χρονιά στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας

ΜΕ μόνιμες χωματερές έκανε ποδαρικό η νέα χρονιά στην ευρύτερη περιοχή της Κυπαρισσίας, παρά το γεγονός ότι σε μια περίπτωση μόνο τα σκουπίδια κάνουν πάρτι για αρκετούς μήνες. Με ξεχειλισμένους κάδους ορισμένες φορές εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης, όπως κυρίως σε τουριστικές περιοχές που έχουν ήδη λησμονηθεί από τον Δήμο!
Οι δημότες όπως οι αναγνώστες μας πολλές φορές μας επισημαίνουν ότι το πρόβλημα διογκώνεται ιδίως στους συνοικισμούς της πόλης κατά μήκος τόσο του εθνικού όσο και του επαρχιακού δρόμου, τονίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ότι τα αυξημένα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας δεν σημαίνει ότι όλα είναι στην εντέλεια. Το αντίθετο ίσως. Κάποιες φορές ίσως με ευθύνη κάποιων δημοτών που πετούν ότι βρούν, όπου βρουν! Αλλά σίγουρα δεν υπάρχει δικαιολογία όταν τα απορρίμματα δεν συλλέγονται για μήνες ή σε αραιά τακτικά διαστήματα, από όσουσ είναι επιφορτισμένοι με το κοινωνικό αυτό καθήκον!
ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ…
Τρανή απόδειξη αποτελούν οι φωτογραφίες τόσο από την περιοχή της Καρτελιώτισσας, στην διασταύρωση με το Σανί, όπου τα σκουπίδια, στρώματα, ρούχα ή ότι αναλογιστεί κανείς είναι πεταμένα στο οδόστρωμα, τόσο εντός της γραμμής του σιδηροδρόμου, όσο και στο δρόμο που οδηγεί στις παραλίες. Μάλιστα αρκετά απορρίμματα είναι διασκορπισμένα σε γειτονικά οικόπεδα πιθανόν λόγω των αδέσποτων που τα μεταφέρουν αναζητώντας λίγη τροφή. Από τις 3 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν περάσει 4 μήνες μετά από διαμαρτυρίες περιοίκων και επισκεπτών στο συγκεκριμένο σημείο. Δεν είναι χθες επομένως. ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΕΛΕΟΣ! Τι κάνουν οι αρμόδιοι;
ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ
Σε άλλη περίπτωση κοντά σε οικισμούς στην παραλιακή ζώνη αλλά και ορισμένες φορές κοντά στην πλατεία Αποδήμων οι κάδοι ξεχειλίζουν! Σε κάποιους άλλους τέλος μετά την συγκομιδή τους παραμένουν σκουπίδια στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα όταν γεμίσουν ξανά οι κάδοι να παραμένουν στο ίδιο σημείο. Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά ότι θα φέρει περισσότερη καθαριότητα, τόσο από την πλευρά μας ως δημότες όσο και από την Δημοτική αρχή. Διότι μόνο ευχολόγια μπορούμε να κάνουμε κι εμείς…
ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button