ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά ΝέαΧώρα

Πρεμιέρα για 61 υποψηφίους στο εξεταστικό κέντρο των Γαργαλιάνων – “Όλα κύλησαν ομαλά” δήλωσε ο διευθυντής κ. Ι. Ρούσσης

 

_DSC6569


Αισιοδοξία από την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών για 41 μαθητές του ΓΕΛ Γαργαλιάνων και 20 μαθητών του ΓΕΛ Χώρας.

Πρεμιέρα με χαμόγελα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων της χώρας σήμερα στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους μαθητές να διεκδικούν μια από τις 70.726 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών, με τίτλο «Επιστήμη και επιστήμονες» ήταν το δοκίμιο στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκτός από τις συνήθεις περιλήψεις και γλωσσικές ασκήσεις, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου τους αναφορικά με τον στόχο της επιστήμης και τον ηθικό ρόλο του επιστήμονα.

Πάντως, η εικόνα από τους μαθητές, ενέπνευσε αισιοδοξία και η πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων φαίνεται πως ξεκίνησε ευοίωνα. Παράλληλα, όπως υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Γαργαλιάνων κ. Ιωάννης Ρούσσης, η διαδικασία στο εξεταστικό κέντρο των Γαργαλιάνων κύλησε ομαλά χωρίς απουσίες τελειόφοιτων μαθητών με εξαίρεση την απουσία που αφορούσε τρεις απόφοιτους μαθητές. Ο κ. Ρούσσης υπογράμμισε: «Η διαδικασία στος Γαργαλιάνους κύλησε ομαλά. Τα θέματα έφτασαν στην ώρα τους, στις 8:30 περίπου και 8:45 οι μαθητές ξεκίνησαν να γράφουν. Επικράτησε ηρεμία, οι μαθητές ήταν συνεργάσιμοι και δεν είχαμε κανένα περιστατικό στα εξεταστικά κέντρα που θα μπορούσε να διαταράξει τη ροή των εξετάσεων. Είμαστε ευχαριστημένοι, το θέμα ήταν βατό και ήταν ένα θέμα που μπορούσαν να το αναπτύξουν. Εύχομαι και τις επόμενες ημέρες να κυλήσει εξίσου ομαλά».

Αρκετά ήταν τα χαμόγελα των μαθητών κατά την έξοδό τους από τις αίθουσες όπου νωρίτερα είχαν δώσει την πρώτη «μάχη» που θα καθορίσει μαζί με τα υπόλοιπα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν το αν θα εισαχθούν στη σχολή που επιθυμούν. Την ίδια ώρα η αγωνία ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των γονιών, οι οποίοι περίμεναν τα παιδιά τους έξω από τα εξεταστικά κέντρα, με τις προσδοκίες οι κόποι, τόσο οι δικοί τους, όσο και των παιδιών τους, να αποδώσουν καρπούς.

Συγκεκριμένα, το θέμα της Έκθεσης ήταν:

«Στην τελετή αποφοίτησης του σχολείου σας ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί/κές επιστήμονες εκφωνείτε μια ομιλία 500-600 λέξεων στην οποία εστιάζετε σε δύο άξονες:
α) στον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη σας, σύγχρονων προβλημάτων
και β) στα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα του επιτρέψουν να υπηρετήσει αυτό τον στόχο».
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών το θέμα της Έκθεσης κρίνεται ως κλασικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button