Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά ΝέαΧώρα

Προληπτικός έλεγχος για την αναπνευστική ικανότητα σε καπνιστές σε Πύλο και Χώρα

1


Προληπτικός έλεγχος για την αναπνευστική ικανότητα σε καπνιστές αλλά και άνω των 40 ετών πραγματοποιείται αυτές τις μέρες από το Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων.
Ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων διεξήχθη εχθές στο Δημαρχείο στην Πύλο, από Πνευμονολόγους της περιοχής, με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οι Γιατροί έκαναν σπιρομέτρηση στους πολίτες και τους ενημέρωναν για τις πνευμονικές παθήσεις αλλά και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Ο προληπτικός έλεγχος τόσο για τους χρόνια καπνιστές, όσο και για τους πολίτες άνω των 40 ετών, ακόμη και τους νεώτερους, βοηθάει στην έγκαιρη διάγνωσή και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τη μείωση των επιπτώσεων της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και των σχετιζόμενων επιπλοκών.
Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος χαιρέτισε την δράση αυτή συμμετέχοντας στις εξετάσεις και ευχόμενος Υγεία σε όλο τον κόσμο, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως Δημοτική Αρχή να υποστηρίζουμε τους δημότες στο θέμα της Υγείας και αυτό το έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια διοργανώνοντας αρκετά συχνά δράσεις προληπτικής ιατρικής σε διάφορους τομείς, ούτως ώστε όλοι μας, ανεξαρτήτου οικονομικής δυνατότητας, να έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε για την Υγεία μας και να προλάβουμε καταστάσεις. Ευελπιστώ στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σε κάθε πρόγραμμα που συμμετέχει ο Δήμος μας.»
Ο επόμενος προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 13 Μαϊου 2017 στο Δημαρχείο της Χώρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button