Lifestyle

Προφυλακτικά: Πάνω από το 3,3% των χρηστών τους έχουν προσπαθήσει να κάνουν κάτι αδιανόητο…

Μπορεί να προστατεύουν από πολλά νοσήματα και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά δεν προστατεύουν από την ανθρώπινη βλακεία

Μπορεί να αποτελεί ασπίδα για ένα σωρό αφροδίσια νοσήματα, καθώς και για ανεπιθυμητες εγκυμοσύνες, όπως το γνωστό σε όλους μας προφυλακτικό δεν προσφέρει καμία προστασία από την ανθρώπινη… βλακεία.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, παρά το γεγονός ότι τα προφυλακτικά υπάρχουν στις κοινωνίες μας εδώ και δύο ολόκληρους αιώνες, όχι μόνο υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν τελείως λάθος, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που… τα πλένουν για να τα ξαναχρησιμοποιήσουν δεύτερη φορά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής που διεξήχθη πρόσφατα στις ΗΠΑ ήταν τόσο ανησυχητικά που ανάγκασαν την αρμόδια υπηρεσία του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) να εκδώσει υπενθύμιση ότι τα προφυλακτικά δεν είναι… επαναχρησιμοποιήσιμα.

Το CDC έγραψε σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του αυτήν την εβδομάδα: «Το ξαναλέμε γιατί ο κόσμος το κάνει: Μην πλένετε ή επαναχρησιμοποιείτε τα προφυλακτικά. Χρησιμοποιείτε σε κάθε σας σεξουαλική επαφή ένα καινούργιο».

Όπως έδειξε η έρευνα, περίπου 3,3% των χρηστών προφυλακτικών έχουν προσπαθήσει σε κάποια φάση της ζωής τους να τα πλύνουν και να τα χρησιμοποιήσουν. Επίσης, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, που σε κάποιες παλαιότερες έρευνες αγγίζει το 50%, χρησιμοποιεί λάθος το προφυλακτικό, είτε φορώντας το πολύ αργά, είτε βγάζοντάς το πολύ νωρίς.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος των χρηστών είναι ότι τοποθετούν λάθος το προφυλακτικό, αφού το ξετυλίγουν πριν το τοποθετήσουν στο πέος και όχι πάνω του, μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του. Η αποθήκευση προφυλακτικών σε ακατάλληλα περιβάλλοντα, με υψηλή θερμοκρασία ή αιχμηρά αντικείμενα, ή η αλληλεπίδρασή τους με έλαια που περιέχουν π.χ. ορισμένα λιπαντικά ή κραγιόν, μπορούν επίσης να εξασθενήσουν το υλικό τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button