ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Πρόσκρουση τουριστικού σκάφους στο λιμάνι της Μαραθόπολης

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

Η πολύ κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως επιβεβαιώθηκε και εχθές το απόγευμα, όταν το τουριστικό σκάφος «ΛΑΜΠΡΟΣ Ι» του Γιάννη Τεριζάκη προσέκρουσε σε βυθισμένο τεχνητό ογκόλιθο σκυροδέματος (μπλόκι) κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι.

Στο σκάφος βρισκόταν μόνο ο καπετάνιος.

Ο καπετάνιος του σκάφους Γιάννης Τεριζάκης μιλώντας στο Gargalinoionline μας ενημέρωσε πως έπειτα από τις τελευταίες φουρτούνες κάποιο μπλόκι φαίνεται πως είχε μετακινηθεί και δεν ήταν ορατό με αποτέλεσμα το σκάφος να προσκρούσει επάνω του και να παρουσιάσει εισροή υδάτων.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο καπετάνιος του σκάφους είναι πολύ έμπειρος ενώ γνωρίζει πολύ καλά τα επικίνδυνα μπλόκια στην είσοδο του λιμανιού. Πρόκειται για ένα τουριστικό σκάφος το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες εκτελεί καθημερινά δρομολόγια προς την Νήσο Πρώτη τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα.

Το σκάφος βγήκε στην στεριά άμεσα προκειμένου να επισκευαστεί και να επιστρέψει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην δραστηριότητά του

Το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τις Λιμενικές Αρχές αναφέρει τα εξής:

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι το Ε./Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΛΑΜΠΡΟΣ Ι» Ν. Καλαμάτας 633 με μοναδικό επιβαίνοντα τον κυβερνήτη του, κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως, προσέκρουσε σε βυθισμένο προκατασκευασμένο τεχνητό ογκόλιθο σκυροδέματος (μπλόκι) και παρουσίασε εισροή υδάτων.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι το ανωτέρω σκάφος ανελκύθηκε με μέριμνα του ιδιοκτήτη του στον χερσαίο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πύλου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button