Κόσμος

Πόλεμος συμμοριών, βίαιες διαδηλώσεις, νεκροί στους δρόμους: Αυτές είναι οι πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο (Photos, σκληρές εικόνες)

Την εφιαλτική λίστα των πιο βίαιων πόλεων στον πλανήτη παρουσίασε το ίδρυμα «Ασφάλεια, Δικαιοσύνη και Ειρήνη» του Μεξικού και τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου καλά για τη νότια Αμερική, η οποία συγκεντρώνει 42 από τις 50 πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, με βάση τον αριθμό των ανθρωποκτονιών ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους, την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα του αίματος καταλαμβάνει το Λος Κάμπος του Μεξικού, επίκεντρο των δραστηριοτήτων των διαβόητων καρτέλ των ναρκωτικών της χώρας.

Ακολουθούν η πρωτεύουσα της Βενεζουέλας Καράκας, η οποία σπαράσσεται από εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις  μεταξύ οπαδών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, το Ακαπούλκο στο Μεξικό, η Νατάλ της Βραζιλίας και η Τιχουάνα, πάλι στο Μεξικό.

Στην λίστα των 50 πιο βίαιων πόλεων περιλαμβάνονται επίσης το Κέιπ Τάουν, το Ντέρμπαν και το Πορτ Ελίζαμπεθ της Νότιας Αφρικής, καθώς και τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ (Σεντ Λούις, Βαλτιμόρη, Νέα Ορλεάνη και Ντιτρόιτ) καθώς και το Κίνγκστον της Τζαμάικα.

Η έρευνα του think tank σημειώνει ότι το ποσοστό της βίας παρουσιάζει μείωση στην Ονδούρα, λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση, αλλά και στη Βενεζουέλα, για την οποία σημειώνεται, ωστόσο, ότι η μείωση οφείλεται κυρίως στην αποσύνθεση της κυβέρνησης και του ελέγχου στη χώρα.

Πληροφορίες: Daily Mail

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button