Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Πύλος: Πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη»

22688449_1095983553870689_6574741916985781604_n


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη» στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, στην Πύλο.

Τα βραβεία, τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό, απονέμονται για 10η συνεχή χρονιά και αφορούν τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2016-2017 και συγκεκριμένα τους τρις πρωτεύσαντες, οι οποίοι συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, στο σύνολο των Λυκείων του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Για ακόμα μία χρονιά είναι γυναίκες και συγκεκριμένα είναι οι Παπαγιαννοπούλου Γεωργία φοιτήτρια της Ιατρικής Πατρών από το Λύκειο Πύλου, η Πετρούλα Παγώνα φοιτήτρια Νομικής Αθηνών από το Λύκειο Χώρας καθώς και η Αγγελοπούλου Κων/να φοιτήτρια Νομικής Κομοτηνής από το Λύκειο Χώρας. Η απονομή των τίτλων στις βραβευόμενες έγινε από την κα Βάσω Κωνσταντούρου-Βλαχοδημήτρη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Διευθυντής του Λυκείου Πύλου και τέως Δήμαρχος Πύλου, κος Χρονόπουλος Γεώργιος.
Στην συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του κ. Θανάση Παντέ, Δημοσιογράφου, με τίτλο: «Ξαναανακαλύπτοντας την σημασία της ποίησης και της κριτικής μέσα από το έργο του Θ. Βλαχοδημήτρη» , και έπειτα απαγγέλθηκαν ποιήματα και αποσπάσματα του συγγραφικού του έργου από τον οδοντίατρο κ. Καραμπάτσο Ηλία και τον ηθοποιό κ. Νίκο Καλογερόπουλο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κος Παντές πρότεινε την διοργάνωση Συνεδρίου Φιλοσοφίας γύρω από το συγγραφικό έργο του Θ. Βλαχοδημήτρη, γεγονός που ό Δήμαρχος αποδέχθηκε αμέσως ορίζοντας ως επιτροπή διοργάνωσης τους κ. Άγγελο Λάππα καθώς και Ηλία Καραμπάτσο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button