Τεχνολογία

Πώς γίνεται το «επιλεκτικό» ποστάρισμα στο Facebook

Ο τρόπος για να ανεβάζετε κάτι χωρίς να το δουν οι «φίλοι» που δε θέλετε

Μπορεί τη στιγμή που ανεβάζουμε ένα post στο Facebook να πιστεύουμε ότι θα το δουν μόνο οι «φίλοι» μας, αυτό ωστόσο δεν είναι πάντα σίγουρο. Όπως δεν είναι πάντα σίγουρο ότι αυστηρά προσωπικές πληροφορίες, θα τις βλέπουν μόνο οι επαφές μας.

Αν, λοιπόν, θέλετε να σιγουρέψετε την ιδιωτικότητα του λογαριασμού σας στο Facebook, δείτε ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να προστατευτείτε.

Βήμα 1: Αλλάξτε τη ρύθμιση απορρήτου, όταν κάνετε μία ανάρτηση

fdghfido1

Όταν θέλετε να κάνετε ένα post, μπορείτε να επιλέξτε ποιος θέλετε να το δει. Πηγαίνετε, λοιπόν, εκεί που λέει «Ενημερώσεις» και πατάτε πάνω στο κουμπί δεξιά.

fdghfido2

Σας ρωτάει: «Ποιος θέλετε να το δει» και σας δίνει διάφορες επιλογές, όπως «Δημόσια», που σημαίνει ότι το βλέπουν όλοι, φίλοι και μη, «Μόνο φίλοι», «Μόνο εγώ» κτλ. Πατάτε πάνω σε αυτό που θα επιλέξετε. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις και σε παλαιότερα posts ή φωτογραφίες σας.

fdghfido3

Βήμα 2: Απεγκαταστήστε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πληροφορίες σας στο Facebook

fdghfido4

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές, όπως παιχνίδια, που χρησιμοποιούν κάποιες από τις προσωπικές σας πληροφορίες.

fdghfido5

Αν θέλετε, λοιπόν, να απεγκαταστήσετε τις εφαρμογές αυτές κάνετε τα εξής βήματα:

fdghfido6

  1. Κάνετε log in στο λογαριασμό στο Facebook
  2. Πηγαίνετε στις Εφαρμογές (είναι το βελάκι προς τα κάτω, τέρμα δεξιά) και κατεβαίνετε εκεί που λέει «Ρυθμίσεις – settings»
  3. Μόλις πατήσετε πάνω, σας ανοίγει η σελίδα, που γράφει «Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού». Αριστερά, υπάρχει ένα συγκεντρωτικό πινακάκι. Κατεβαίνοντας προς τα κάτω, θα βρείτε το «Εφαρμογές – apps»
  4. Το ανοίγετε και σας βγάζει όλες τις εφαρμογές που έχετε κατεβάσει. Επιλέγετε, ποιες θέλετε να απεγκαταστήσετε, πατώντας πάνω στο «χ» (remove). Για να κάνετε αποδοχή, πατάτε το remove, στο παραθυράκι που θα σας ανοίξει.

fdghfido7

fdghfido8

Βήμα 3: Ελέγξτε ποιος μπορεί να ποστάρει στο timeline σας ή να σας κάνει tag σε κάποιο post του

Υπάρχουν φίλοι που μπαίνουν στο προφίλ σας και κάνουν μία ανάρτηση. Ή ανεβάζουν ένα post και κάνουν tag κι εσάς. Αλλά δεν θέλετε να έχουν όλοι οι φίλοι σας στο Facebook, αυτή τη δυνατότητα.

fdghfido9

Ιδού τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε εσύ τον έλεγχο του ποιος θα σας «χρησιμοποιεί».

fdghfido10

Πηγαίνετε και πάλι στις «Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού» και στο πινακάκι αριστερά, πατάτε την επιλογή «Χρονολόγιο κι ετικέτες – Timeline and Tagging». Σας ανοίγει ο πίνακας με τις «Ρυθμίσεις χρονολογίου κι ετικέτες». Σε κάθε επιλογή, που θέλετε να κάνετε αλλαγή, πατάτε «Επεξεργασία».

Βήμα 4: Κάντε δύσκολο σε άλλους να σας βρουν στο Facebook

Αν δεν θέλετε να σας βρίσκουν εύκολα στο Facebook, πηγαίνετε και πάλι στις «Ρυθμίσεις».

fdghfido11

Μόλις πατήσετε, θα ανοίξει το «Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού», με τα στοιχεία σας.

fdghfido12

Πηγαίνετε πάνω στο όνομα στην «Επεξεργασία» και το αλλάζετε. Προσοχή: δε δίνουμε στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο όνομα σας (αν έχετε) ή ένα μέρος του επιθέτου ή του ονόματος.

fdghfido13

Αν θέλετε, τις προσωπικές σας πληροφορίες να μην τις βλέπουν οι ξένοι, πηγαίνετε στη «Ρύθμιση Απορρήτου» κι επιλέγετε ποιος θέλει να βλέπει και τι.

fdghfido14

fdghfido15

Βήμα 5: Ελέγξτε πώς θα επικοινωνούν οι άλλοι μαζί σας

Μπορείτε, επίσης, να ελέγχετε τον τρόπο που θα επικοινωνούν οι άλλοι μαζί σας ή θα σας στέλνουν αιτήματα φιλίας για τρίτους.

fdghfido16

Παραμένετε στη σελίδα «Ρύθμιση Απορρήτου». Στην επιλογή « Πώς μπορούν να σας βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί σας οι άλλοι» διαλέγετε τον τρόπο και κάνετε την «Επεξεργασία».

fdghfido17

Βήμα 6: Μπλοκάρετε κάποιον που σας ενοχλεί

Για τις επαφές, που αποδείχθηκαν στη συνέχεια ανεπιθύμητες κι ανυπόφορες, υπάρχει το μπλοκάρισμα.

fdghfido18

Πηγαίνετε στο προφίλ τους. Δίπλα από το μήνυμα υπάρχουν τρεις τελίτσες.

fdghfido19

Πατάτε πάνω και πηγαίνετε στην επιλογή «Μπλοκάρισμα/block», κάνετε «Επιβεβαίωση/confirm» και ξεμπερδέψατε.

fdghfido20fdghfido21fdghfido22fdghfido23fdghfido24Βήμα 7: Τσεκάρετε πώς φαίνεται δημόσια το προφίλ σας

Αφού κάνατε τις αλλαγές, δείτε πώς φαίνεται δημόσια το προφίλ σας.

fdghfido25

Πληκτρολογείτε το όνομά σας στην αναζήτηση. Σας βρίσκετε και ανοίγετε το προφίλ.

fdghfido26

Κατόπιν, πατήστε πάνω στις τρεις τελίτσες, δίπλα από το «Αρχείο δραστηριοτήτων». Πατάτε το «Προβολή ως» κι εμφανίζεται το προφίλ σας, όπως το βλέπουν όλοι.

fdghfido27

Αν θέλετε να δείτε πώς φαίνεται σε ένα συγκεκριμένο φίλο σας, πατάτε στη ράμπα πάνω το «Προβολή όπως εμφανίζεται σε συγκεκριμένο άτομο».

fdghfido28

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.