Υγεία

Πώς θα χάσεις τα κιλά των γιορτών χωρίς δίαιτες express

Το πρώτο πράγμα που σκεπτόμαστε με το που κλείνει η αυλαία των γιορτών είναι το ‘’αδυνάτισμα’’. Γιατί, συγγνώμη κιόλας, αλλά αν δεν φας αυτές τις ημέρες δεν μπαίνεις και στο ανάλογο Christmas mood. Τι κάνεις όμως την επόμενη ημέρα; Όταν τα λαμπάκια σβήσουν από το δέντρο και το jean δεν κουμπώνει;

Γνέψε θετικά σε ένα διατροφικό πλάνο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σου χωρίς στερήσεις και πείνα.

Περιόρισε τους υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο στην απόκτηση ενός υγιούς σώματος, καθώς αντιπροσωπεύουν την πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό που είναι απαραίτητη για τη διάσπαση λίπους. Αποτελούν βάση ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος διότι ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η μειωμένη ημερήσια δοσολογία υδατανθράκων προκαλεί απελευθέρωση της ινσουλίνης η οποία κάνει δυσκολότερη τη διάσπαση λίπους.

Πέταξε τα επεξεργασμένα δημητριακά και άρχισε να καταναλώνεις δημητριακά ολικής αλέσεως. Κατατάσσονται μέσα στις σούπερ τροφές για καύση λίπους και αδυνάτισμα. Συγκεκριμένα η βρόμη είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αποτελεί ιδανική επιλογή διότι δημιουργεί την αίσθηση κορεσμού στο στομάχι με συνέπεια να μην υποκύπτει σε ανθυγιεινούς πειρασμούς.

Πιες πολύ νερό. Το διάφανο αυτό θαυματουργό υγρό βοηθά σημαντικά τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Ακόμη και μια ελαφρά αφυδάτωση μπορεί να μειώσει τις καύσεις του μεταβολισμού κατά 3%. Η αφυδάτωση, ακόμα και η ήπια, μπορεί να σας προκαλέσει κούραση και κατά την άσκηση να νιώσετε το αίσθημα της αδυναμίας των μυών. Οι επαρκείς ποσότητες του νερού βοηθούν στην καταπολέμηση της κατακράτησης, ειδικά στις γυναίκες τις μέρες πριν την περίοδο.

Ένταξε τη δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου. Χιλιάδες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μερικά από τα πολλά οφέλη της γυμναστικής είναι η βελτίωση της υγείας καθώς, βοηθάει στο χάσιμο λίπους και στην αύξηση μυϊκής μάζας. Βελτιώνει την εύρυθμη λειτουργεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιτυγχάνεται διατήρηση του βάρους χωρίς αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα. Επίσης έχουμε διατήρηση ή αύξηση του μεταβολικού ρυθμού.

queen

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button