Οικονομία

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα, αν όλα πάνε καλά, θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018

regkling_466344577


Έχουμε μπροστά μας το 2018. Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα διάσωσης» είπε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του εν όψει της εορταστικής περιόδου και της νέας χρονιάς, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πρόσθεσε ότι «το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την Ευρώπη. Κάποιοι δείκτες ήταν ακόμη “στο κόκκινο” στην αρχή του έτους, με τις μνήμες από την απόφαση για το Brexit να είναι νωπές».

Παράλληλα, ο Ρέγκλινγκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το πού πρέπει να οδηγηθεί η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι: «Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι ένας αριθμός βημάτων για να γίνει η νομισματική ένωση πιο ισχυρή. Πολλά βήματα περιλαμβάνουν και τον ESM με συγκεκριμένη ιδιότητα και είναι πιθανό η εντολή αυτού του θεσμικού οργάνου να αυξηθεί. Και έτσι, θα συνεχίσουμε να είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button