Αθλητικά

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-3: «Αυτονομήθηκε» στην κούρσα για τον τίτλο!

ImageHandler.ashx


Η Ρεάλ έπαιζε τα ρέστα της στη μάχη του τίτλου, αλλά είχε μια φλύαρη υπεροχή και στο β’ ημίχρονο η Μπαρτσελόνα έκανε «πάρτι», φτάνοντας στον θρίαμβο με τα γκολ των Σουάρες (54′), Μέσι (64′ πεν.) και Βιδάλ (90’+3′), «αγκαλιάζοντας» τον φετινό τίτλο

Στο πρώτο μεσημεριανό el clasico, η Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία καθώς για πρώτη φορά πανηγύρισε τρίτη συνεχόμενη νίκη στην έδρα της Ρεάλ, την οποία άφησε στο -14 κι αγκάλιασε τον φετινό τίτλο καθώς έφτασε και στο +9 από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Βαλβέρδε γνωρίζοντας ότι σ’ αυτό το ματς ο χρόνος είναι ένας επιπλέον σύμμαχος για την ομάδα του, στο πρώτο ημίχρονο άφησε την ομάδα του να έχει παθητικό ρόλο, δίνοντας χώρο στην Ρεάλ η οποία ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.

Παρόλο που οι «μερένγκες» αρκετές φορές πλαγιοκόπησαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, ουσιαστικά μόνο στο δοκάρι του Μπενζεμά στο 42’ απείλησαν με γκολ.

Κι όταν οι παίκτες του Βαλβέρδε αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι τους, τότε το ντέρμπι μετατράπηκε σε… πάρτι με αγενείς καλεσμένους.

Ο Σουάρες προειδοποίησε στο 50’ και στο 52’ και στην επόμενη φάση άνοιξε το σκορ, σε μια φάση όπου ο Ράκιτιτς ακόμη και τώρα δεν μπορεί να πιστέψει πως διέσχισε το μισό γήπεδο χωρίς να τον μαρκάρει κανείς πριν πασάρει στον Σέρχι Ρομπέρτο κι ο τελευταίος δώσει την ασίστ στον Ουρουγουανό.

Το clasico τελείωσε 10 λεπτά αργότερα όταν με την Ρεάλ να παραπαίει η Μπαρτσελόνα βγήκε στην κόντρα έχοντας τριπλή χαμένη ευκαιρία με τους Μέσι, Σουάρες (δοκάρι), Ινιέστα, αλλά στην κεφαλιά του τελευταίου ο Καρβχαάλ έδιωξε με το χέρι κι ο διαιτητής Μαρτίνεθ έδειξε πέναλτι και απέβαλε σωστά τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ρεάλ.

Ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα πήγε στον ουρανό των διχτύων του Νάβας κι ο Αργεντινός έτρεξε προς την κερκίδα των οπαδών της Μπαρτσελόνα για να υποκλιθεί…

Ο Ζιντάν, ο οποίος άργησε να αντιδράσει, έριξε στο ματς Ασένσιο, Μπέιλ, το ματς έγινε.. ροντέο, καθώς δεν υπήρχε μεσαία γραμμή με την Μπαρτσελόνα να απειλεί σε κάθε της επίθεση και με τρίτο γκολ και τον Μπέιλ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 78’ όταν ο Τερ Στέγκεν έδιωξε εκπληκτικά με το ένα χέρι το πλασέ του ενώ ο Γερμανός αντέδρασε σωστά και στο 82’ στο κοντινό πλασέ του Ράμος.

Κάπου εκεί το Μπερναμπέου άρχισε να αδειάζει κι όσοι έφυγαν ήταν τυχεροί γιατί δεν είδαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων τον Αλέξις Βιδάλ να πετυχαίνει το 0-3, ολοκληρώνοντας τον διασυρμό για τους γηπεδούχους και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Καταλανών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button