Οικονομία

ΣΔΟΕ: Έρχονται 135 νέοι “Ράμπο”

Η νέα μίνι ΣΔΟΕ είναι μία νεοσύστατη Υπηρεσία, τη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος που θα τελεί υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Αποστολή του νέου ΣΔΟΕ είναι η διενέργεια ερευνών και λοιπών προανακριτικών πράξεων για την εξακρίβωση τέλεσης σημαντικών φορολογικών εγκλημάτων αλλά και λοιπών οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με τα φορολογικά αδικήματα (π.χ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη, διαφθορά κ.λ.π.).
Οι υπάλληλοι θα έχουν την ιδιότητα του προανακριτικού υπαλλήλου και πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα της Α.Α.Δ.Ε., στο Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών Πληρωμών και σε λοιπά πληροφοριακά συστήματα. Επίσης θα συνεργάζονται με διοικητικές, δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές.

Οι θέσεις των 135 ελεγκτών θα καλυφθούν με αποσπάσεις έμπειρων ελεγκτών από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου και του ΣΔΟΕ οι οποίοι μετακινήθηκαν στην τέως Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Για λόγους πρόληψης φαινομένων συναλλαγών, δοσοληψίας και διαφθοράς οι αποσπάσεις θα είναι διετής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button