Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Σε ίδρυμα τα παιδιά που η μητέρα τους παρέδωσε στην Εισαγγελία Καλαμάτας

Σε ίδρυμα θα μεταφερθούν τα παιδιά τα οποία η μητέρα τους άφησε πριν από λίγες εβδομάδες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, ισχυριζόμενη ότι αδυνατεί να τα μεγαλώσει.

Οι διαδικασίες κινούνται με εισαγγελική παραγγελία, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες γνωμοδότησαν αρνητικά για την επιστροφή των παιδιών σε οικογενειακό ή συγγενικό περιβάλλον.

Η οικογένεια ζει στην Αθήνα και βρέθηκε στη Μεσσηνία το Πάσχα. Την Πέμπτη του Πάσχα η μητέρα πήρε τα τέσσερα παιδιά της, πήγε αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και στη συνεχεία στην Εισαγγελία Καλαμάτας, όπου και τα παρέδωσε.

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 ετών, οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μέριμνα της Εισαγγελίας και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική Κλινική, όπου φιλοξενήθηκαν μέχρι προ λίγων ημερών.

Με τα παιδιά, αλλά και τους δύο γονείς, είχαν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, όλο το προηγούμενο διάστημα έγιναν έρευνες στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι γονείς τους εμφανίστηκαν τις επόμενες ημέρες μετανιωμένοι και ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά και να τα μεγαλώσουν, λέγοντας πως ό,τι έγινε ήταν μια κακή στιγμή, έπειτα από έναν περιστασιακό τσακωμού του ζευγαριού…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button