Ελλάδα

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες: Πώς ο αρχιφύλακας δολοφόνησε την οικογένειά του

agioianargiroi1_961383730


Πρωτοφανής για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους. Εν ενεργεία αστυνομικός σκότωσε τη σύζυγο, την πεθερά και τη μόλις 3,5 ετών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Είχε προηγηθεί σοβαρός διαπληκτισμός τους που αφορούσε σε οικονομικά – κληρονομικά ζητήματα.

Ο 46χρονος υπηρετούσε επί σειρά ετών στην ασφάλεια του κ. Κώστα Σημίτη και μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, λίγες ώρες πριν από το δολοφονικό του αμόκ είχε συνοδεύσει τον πρώην πρωθυπουργό σε ταξίδι εκτός Αττικής. Ο δράστης και αυτόχειρας είχε προ εξαετίας υποβληθεί σε ψυχομετρικά τεστ και είχε κριθεί ικανός να οπλοφορεί, ενώ χθες, οι προϊστάμενοί του στην υπηρεσία έλεγαν ότι δεν είχε υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια παράξενη συμπεριφορά του 46χρονου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, η τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Κυριακής. Ο αστυνομικός φέρεται να βρισκόταν σε μόνιμη, το τελευταίο διάστημα, αντιπαράθεση με την πεθερά και τη σύζυγό του για οικονομικό – κληρονομικό θέμα και γι’ αυτόν τον λόγο διαπληκτίστηκε μαζί τους, πιθανότατα στις 2 με 3 μετά τα μεσάνυχτα. Στη διάρκεια του καβγά ο δράστης έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο, ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών και πυροβόλησε αρχικά στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια, έστρεψε το όπλο στη γυναίκα του και την πυροβόλησε στο στήθος, ενώ κατεδίωξε την πεθερά του που προσπάθησε να διαφύγει και την πυροβόλησε δύο φορές. Βρέθηκε νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού. Αμέσως μετά κατευθύνθηκε στο παιδικό δωμάτιο και εκτέλεσε την κόρη του με μια σφαίρα στο κεφάλι. Στην τελευταία πράξη του δράματος, γονάτισε πλάι στο νεκρό παιδί του και αυτοπυροβολήθηκε βάζοντας τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, που ωστόσο μένει να επιβεβαιωθούν από τη νεκροτομή, ο θάνατός του επήλθε μία ώρα μετά τον θάνατο των υπολοίπων τριών μελών της οικογένειάς του.

Εσπασε την πόρτα

Χθες το πρωί, συγγενικό πρόσωπο που θορυβήθηκε από το γεγονός ότι το ανήλικο κορίτσι δεν είχε πάει στο σχολείο, πήγε στο σπίτι της οδό Ευριπίδου και αφού έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος ήρθε αντιμέτωπος με το αποτρόπαιο θέαμα. «Είδαμε τη μητέρα με την κόρη στο σαλόνι. Το μωρό ήταν στο κρεβάτι, στην κρεβατοκάμαρα, και ο πατέρας γονατισμένος στο κρεβάτι μπροστά», δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους που στο μεταξύ είχαν πολιορκήσει το σπίτι της οικογένειας.

Ο 46χρονος αστυνομικός καταγόταν από την Αιτωλοακαρνανία, υπηρετούσε στη Βουλή των Ελλήνων και ήταν επί σειρά ετών αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Το Νοέμβριο του 2011 είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ και είχε κριθεί ικανός να οπλοφορεί, ενώ οι προϊστάμενοι και οι συνάδελφοί του έλεγαν χθες ότι δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα που να δικαιολογεί την τριπλή δολοφονία της κόρης, της συζύγου και της πεθεράς του.

Φως αναμένεται να ρίξουν στην υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο τα αποτελέσματα της νεκροτομής τόσο του 46χρονου αρχιφύλακα όσο και της συζύγου του, του παιδιού και της πεθεράς του. Οι καταθέσεις που ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, από τους συγγενείς των θυμάτων και του δράστη, προκειμένου να διευκρινιστούν τα κίνητρα της τραγωδίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν πει μέχρι στιγμής, άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας, υπήρχε μια ένταση στη σχέση του αστυνομικού με την πεθερά του σε πρώτη φάση, η οποία όμως «δηλητηρίαζε» και την σχέση του με την 48χρονη σύζυγό του, με την οποία είχε δεσμό επί χρόνια και παντρεύτηκαν το 2012.


Λίγο μετά τον γάμο απέκτησαν και το κοριτσάκι τους, το οποίο ήταν περίπου 3,5 ετών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συγγενείς του δράστη και αυτόχειρα, λένε ότι η πεθερά του ήταν αντίθετη στο γάμο της κόρης της και απαξίωνε διαρκώς τον γαμπρό της. Επίσης, λένε ότι υπήρχε κόντρα ανάμεσα στον αρχιφύλακα και την πεθερά, επειδή αυτός της ζητούσε να γράψει στην κόρη της το διαμέρισμά της, στον 1ο όροφο, ώστε να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της για να είναι κοντά στο παιδί και αυτό έκανε ακόμα μεγαλύτερη την ένταση που ήδη υπήρχε.

“Καλό ταξίδι αγγελούδι μου Μυρτώ…”

Ο 46χρονος αρχιφύλακας, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στην φρουρά του οποίου υπηρετούσε από το 1996 και στην συνέχεια πήγε στο σπίτι του, καθώς είχε δύο μέρες ρεπό. Οι αστυνομικοί με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας, εκτιμούν ότι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι, στον δεύτερο όροφο του πατρικού, τριώροφου σπιτιού της 48χρονης γυναίκας.

Η μητέρα της γυναίκας, που έμενε στον 1ο όροφο, προφανώς, λένε οι αστυνομικοί, άκουσε την φασαρία και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί. Από τον τρόπο που βρέθηκαν τα πτώματα και οι βολίδες από τους πυροβολισμούς, εκτιμάται ότι ο δράστης και αυτόχειρας, έριξε πρώτα μια σφαίρα στον τοίχο και ύστερα έστρεψε το όπλο στην πεθερά.


Η σύζυγος, πιθανολογείται, ότι προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά την πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στην γνάθο και να πέσει νεκρή. Αμέσως μετά, ο αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές την πεθερά στο στήθος. Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και το πυροβόλησε στον κρόταφο. Ύστερα αυτοκτόνησε.

Συνολικά, στο σπίτι βρέθηκαν οκτώ κάλυκες των εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τον χρόνο θανάτου φαίνεται ότι ο αστυνομικός παρέμεινε πάνω από το παιδί, ίσως και μιάμιση ώρα και στο τέλος, γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι, έδωσε τέλος και στην δική του ζωή, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Τι έλεγε ο δολοφόνος για τον Κώστα Σημίτη: Θα τον σκοτώσω τον κοντό

Το μεγάλο ερώτημα είναι, πώς έφτασε στο σημείο αυτό ο 46χρονος, σε αυτή την πράξη και ειδικά στo φόνο του παιδιού, το οποίο, όπως λένε όλοι, υπεραγαπούσε και κάθε μέρα τηλεφωνούσε επανειλημμένα από την δουλειά του για να μαθαίνει τι κάνει. Υπενθυμίζεται, ότι το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛΑΣ, η οποία τον έκρινε απόλυτα υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού, ενώ όλοι οι συνάδελφοί του τον περιγράφουν ως ήρεμο και ισορροπημένο άνθρωπο…

kathimerini

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button