ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Στα σκαριά ένα υπερσύγχρονο “Open Mall” στην Κυπαρισσία

Σε προχωρημένες συζητήσεις για το σχεδιασμό που αφορά στη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Κυπαρισσία βρίσκονται ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Δήμος Τριφυλίας, το οποίο ελπίζουν, ότι θα δώσει άλλη ώθηση στη ντόπια επιχειρηματικότητα.

Σε προχωρημένες συζητήσεις για το σχεδιασμό που αφορά στη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Κυπαρισσία βρίσκονται ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Δήμος Τριφυλίας, το οποίο ελπίζουν, ότι θα δώσει άλλη ώθηση στη ντόπια επιχειρηματικότητα και θα απαντήσει στην επέκταση και τη διείσδυση των πολυεθνικών κολοσσών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίtση στην Κυπαρισσία, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, αναφέρθηκε στην πρόταση δημιουργίας Open Mall έπειτα από πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και το προσχέδιο το οποίο έχει ετοιμαστεί.

Open Mall

Η πρώτη απόπειρα για δημιουργία ανοικτών κέντρων εμπορίου, ξεκίνησε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ μέσω των τοπικών εμπορικών συλλόγων, αλλά η τελική καταγραφή έδειξε, ότι απλώς δημιουργήθηκε μία δυναμική. Έτσι έγιναν αρκετές βελτιώσεις στο καινούργιο πρόγραμμα, όπου με τη νέα πρόσκληση αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που υπήρξαν σε τεχνικό επίπεδο και αλλάζει πλήρως η κλίμακα παρεμβάσεων, που θα χρηματοδοτηθούν για να γίνουν στα νέα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου. Στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο, με αύξηση του προϋπολογισμού και μετατόπιση του κέντρου του σχεδιασμού από τη μεμονωμένη επιχείρηση στον δημόσιο χώρο. Το Οpen Mall δεν θα είναι μια σύνδεση κάποιων επιχειρήσεων που έτυχε να συνυπάρχουν στο κέντρο, αλλά θα λειτουργεί ως σημείο αναφοράς για την κάθε πόλη. Η φιλοσοφία του νέου προγράμματος έχει να κάνει με την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και κυρίως με τη νέα τους ταυτότητα, η οποία θα τις κάνει ξεχωριστές και πιο ελκυστικές στον καταναλωτή.
Ο προϋπολογισμός του νέου προγράμματος για τη δημιουργία των Open Mall θα ξεκινήσει από τα 50 εκατομμύρια ευρώ και αφορά σε παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Δημήτρης Τερτζής μιλώντας στο Gargalianoionline παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος.  Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τουλάχιστον 50 επιχειρήσεις, όπως επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, ιατρεία, κέντρα αισθητικής κ.λπ..Ο καθένας από τους δύο συμμετέχοντες στο σχήμα, Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος θα διαχειριστεί ένα διακριτό προϋπολογισμό και θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης των παρεμβάσεων που θα προτείνει. Ο Δήμος θα μπορεί να λάβει κονδύλι πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ και ο εμπορικός σύλλογος για το δικό του κομμάτι παρεμβάσεων, θα διαχειριστεί ένα ποσό 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση που θα συμμετάσχει. Στην Κυπαρισσία ο σχεδιασμός που έχει γίνει, στοχεύει να περιλάβει τις περισσότερες επιχειρήσεις του κέντρου καθώς και κάποιων κάθετων και παράπλευρων δρόμων.

Ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας για το νέο project που τρέχουν Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος Τριφυλίας είπε τα εξής:

«Εμείς έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι θέλουμε τα χρήματα που έχουμε από το ΕΣΠΑ να πάνε σε στοχευμένες παρεμβάσεις οι οποίες θα συνδυάζουν την κοινωνική διάσταση με την αναπτυξιακή. Για τις τοπικές κοινωνίες, για τους δήμους, για τις επιχειρήσεις της τοπικής οικονομίας. Μ’ αυτή την έννοια σχεδιάσαμε ένα Πρόγραμμα το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους δήμους σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Επιμελητήρια – κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, δηλαδή η αυτοδιοίκηση μαζί με τους παραγωγικούς φορείς κάθε περιοχής να έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν προτάσεις από κοινού – άρα να τους βάζουμε σε μια διαδικασία συνεργασίας μεταξύ τους, θα έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν παρεμβάσεις οι οποίες έχουν βεβαίως και το στοιχείο της ανάπλασης, το στοιχείο της ποιότητας ζωής των πολιτών στα κέντρα των πόλεων αλλά έχουν και το στοιχείο της ανάπτυξης… […] Το καλό είναι ότι και εδώ, στην Κυπαρισσία, γίνεται μια συντονισμένη δουλειά, μια προσπάθεια, είχαμε την ευκαιρία και πριν από λίγες εβδομάδες να το συζητήσουμε και με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, με τον αντιδήμαρχο, και με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου! Μαζί, συντονισμένα, θα κατατεθεί μια πρόταση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουμε δώσει ως υπουργείο έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί αυτή η σημαντική παρέμβαση για την περιοχή από το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τα Open Mall».

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Κ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ Κ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ. ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΓΑΛΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button