ΑθλητικάΤοπικά ΝέαΦιλιατρά

Στα Φιλιατρά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων 12-16 Φεβρουαρίου

Οι Ολυμπιονίκες Θάνου και Τσουμελέκα στην Τριφυλία!

Η πόλη των Φιλιατρών αναμένεται να αποτελέσει ποδοσφαιρικό πόλο έλξης το τετραήμερο 12 με 16 Φεβρουαρίου 2018 καθώς θα πραγματοποιηθεί το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η διοργάνωση των αγώνων ήλθε έπειτα από την υποψηφιότητα την οποία κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία προκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή του που έγινε στην Κύπρο.

Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ήταν και η λήψη απόφασης για την έγκριση της διοργάνωσης και των δαπανών για την πραγματοποίηση 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων 12-16/2/2018 στα Φιλιατρά.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας τόνισε πως πρόκειται για μια προσπάθεια εξωστρέφειας και μια προσπάθεια ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού, «Μια προσπάθεια να φέρουμε το άγνωστο, κάτι το μη σύνηθες, που είναι και δελεαστικό ήταν ένα πρόκριμα το να ζωντανέψουμε το δήμο μας, και τις πόλεις μας σε μία περίοδο που από τη φύση της είναι νεκρή μέσα στο Φεβρουάριο. Ήταν και αυτό μία αιτία για να συμφωνήσουμε και να προχωρήσουμε στην υποβολή της υποψηφιότητας. Είναι δραστηριότητες οι οποίες θα γίνουν, όσον αφορά τον αθλητικό χώρο, κατά κύριο λόγο στην πόλη των Φιλιατρών που έχει δύο γήπεδα με χορτάρι όπου είναι και η βασική προϋπόθεση για να γίνουν οι αγώνες. Οι φιλοξενούμενες ομάδες είναι της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελλάδας και θα μείνουν στην πόλη της Κυπαρισσίας και στην κοινότητα του Μαράθου που έχει τις κατάλληλες ξενοδοχειακές μονάδες».

Στη συνέχεια ο κ. Κατσίβελας ανέφερε πως θα παρουσιαστεί μία έντονη δραστηριότητα σε όλο το δήμο Τριφυλίας με επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλους χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, ενώ για τον Δήμο αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα αυτή διοργάνωση των αγώνων να είναι επιτυχής.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προβολή που θα γίνει στην περιοχή μας λέγοντας πως,  «θα το προβάλουν κεντρικά κανάλια, η ΕΡΑ Σπορ και ο ΑΝΤ1 και πιθανότητα να υπάρξει η απευθείας σύνδεση και παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων με ανοιχτό δίκτυο και στις αντίστοιχες χώρες οι οποίες εκπροσωπούνται. Θα γίνουν οι επίσημες τελετές έναρξης και λήξης όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εθνικής άμυνας θα δώσει το παρών, ενώ θα παραβρεθούν οι Ολυμπιονίκες, Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τσουμελέκα όπου θα επισκεφθούν σχολεία της Τριφυλίας προκειμένου να παρουσιάσουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες».

Η δαπάνη, από την πλευρά του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, συν κάποιες δαπάνες οι οποίες θα γίνουν από την Κοινωφελή Επιχείρηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button