Οικονομία

Στα 762 ευρώ η «λυπητερή» για έναν στους τρεις φορολογούμενους

Μπορεί να απομένουν μόλις 2,5 εβδομάδες για την ηλεκτρονική υποβολή των φετινών δηλώσεων εισοδήματος (εφόσον δεν δοθεί και η καθιερωμένη παράταση των τριών εβδομάδων) και μέχρι την αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μόλις 2.374.128 δηλώσεις εισοδήματος, όταν οι υπόχρεοι που καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις έως στις 30 Ιουνίου υπολογίζονται περίπου στα 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενους.

Από τα έως τώρα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων τα χρεωστικά σημειώματα για την πληρωμή φόρου φτάνουν τα 822.854 και αντιστοιχούν στο 34,88% των υποβληθέντων δηλώσεων.

Με βάση τα παραπάνω ένας στους τρεις φορολογούμενους θα καταβάλει φόρο και η λυπητερή που προκύπτει είναι κατά μέσο όρο 762 ευρώ, ενώ  συνολικά ο καταβαλόμενος φόρος φτάνει -προς το παρόν- τα 627,5 εκατομμύρια ευρώ.Από την άλλη 314.628 φορολογούμενοι που αντιστοιχούν σε ποσοστό 13,34% θα λάβουν πιστωτικό εκκαθαριστικό με μέση επιστροφή φόρου 314 ευρώ ή συνολικά 99 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, όσον αφορά την πλειονότητα των φορολογουμένων, δηλάδή για 1.221.521 η ποσοστό 51,78%, αυτοί θα λάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά, και πρόκειται κυρίως για μισθωτούς και συνταξιούχους για τους οποίους γίνεται μηνιαία παρακράτηση φόρου με βάση το ύψος του ετήσιου εισοδήματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button