Εκπαίδευση

Στην Ελλάδα της κρίσης… αυξήθηκαν οι μαθητές στα ιδιωτικά σχολεία!

sxoleio14_960488345


Παρά το γεγονός ότι ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης, οι εγγραφές μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία αυξάνονται!

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές έχουν αυξηθεί κατά 55% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα Νέα, από στοιχεία που συγκέντρωσε από το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής MySchool του ΙΤΥΕ Διόφαντος ο εκπαιδευτικός ερευνητής και πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΤΕΚ) Κωνσταντίνος Αδριανουπολίτης προκύπτει πως στα ημερήσια ιδιωτικά γυμνάσια σημειώθηκε σημαντική αύξηση του μαθητικού δυναμικού από 5.912 σε 9.189 μαθητές, δηλαδή 3.277 οικογένειες που πέρυσι είχαν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία προτίμησαν φέτος τα ιδιωτικά.

Επιπλέον, στα ιδιωτικά λύκεια της χώρας σημειώθηκε αύξηση του μαθητικού δυναμικού από 10.921 το σχολικό έτος 2015 – 2016 σε 12.068 το 2016 – 2017. Οι λόγοι της αύξησης κατά 1.1147 μαθητές εκτιμώνται ότι είναι οι ίδιοι.

Αύξηση μαθητών, λίγο πάνω από το 10%, παρατηρείται και στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης των ιδιωτικών σχολείων Χαράλαμπο Κυραϊλίδη.

«Ένας ακόμα παράγοντας νομίζω ότι είναι οι συνεχείς εξαγγελίες για αλλαγές στα δημόσια σχολεία, οι οποίες κούρασαν και φόβισαν αρκετούς γονείς. Οι γονείς αυτοί, νέοι στην πλειονότητά τους, προτιμούν να σφίξουν περισσότερο το ζωνάρι προκειμένου να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε σχολεία με καλύτερες υποδομές και χωρίς συνεχείς αλλαγές. Για παράδειγμα, μέρος της αύξησης στα δημοτικά εκτιμώ ότι οφείλεται στο νέο ωράριο στα ενιαία ολοήμερα δημοτικά, γιατί δεν μπορούν όλοι οι γονείς να περιμένουν να πάει 8 η ώρα για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο ή να τα παραλάβουν στις 13.15 που τελειώνει το κανονικό πρόγραμμα» δήλωσε στα Νέα ο κ. Κυραϊλίδης.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. πόσο πιο κάτω θα φτάσετε ρε ψεύτες; Αν έχετε το θάρρος ρε λαμόγια να βγείτε και να το πείτε καθαρά στον κόσμο ότι θέλετε να διαλύσετε τη δημόσια παιδεία.Τι παπαριές μας σερβίρετε καθημερινά;
    Το έτος 2015-16 η δήλωση στοιχείων για τα ιδιωτικά σχολεία ήταν προαιρετική από φέτος όμως έγινε υποχρεωτική. Πέρσι λιγότερο από το ένα τρίτο των ιδιωτικών γυμνασίων δήλωσε αριθμό μαθητών. Επομένως, οι 5.912 μαθητές που ανέφερε ως «επίσημο» νούμερο για το 2015-16 ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, καθώς ο αριθμός τους είναι κατ’ ελάχιστον διπλάσιος!
    Η αλήθεια είναι ότι η ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα μας ποτέ δεν κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς συνολικά λιγότεροι από 6 – 7 στους 100 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Μάλιστα στην Επαγγελματική Εκπαίδευση στα δημόσια σχολεία φοιτά το 99%, ενώ στα ιδιωτικά σχολεία φοιτά μόλις το 1%.
    Ίσως να πιστεύουν κάποιοι ότι υπάρχουν πολλές οικογένειες που μπορούν να πληρώνουν 7-10.000 μόνο για τα δίδακτρα του κάθε παιδιού τους. Είναι δικαίωμά τους να ζουν στο πλανήτη που όλοι έχουν για μπαμπά τους τον «επίτιμο» που μπορεί να πληρώνει τα πολλά πτυχία του κανακάρη του. Στη χώρα που ρήμαξαν με την πολιτική τους τόσα χρόνια ζουν άλλοι ρε, που έστω και αργά, σας πήραμε χαμπάρι.
    Α σιχτίρ καθίκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button