Τοπικά ΝέαΧώρα

Στην Χώρα η διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών για τη συνέχιση του αρχαιολογικού έργου

eae68528a7a0c416e2bdb0631a7307d5_XL


Η συνεργασία της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών της Αθήνας με το Δήμο Πύλου-Νέστορος, για τη συνέχιση του αρχαιολογικού έργου στην περιοχή, θα συνεχιστεί, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Δήμου η νέα διευθύντρια της Σχολής, JeniferNeils, η οποία επισκέφθηκε με υπότροφους φοιτητές της αρχαιολογίας από την Αμερική το Αρχαιολογικό Μουσείο της Χώρας, το Ανάκτορο του Νέστορος και το Μυκηναϊκό Νεκροταφείο των Βολιμιδίων στη Χώρα…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος, η επίσκεψη έγινε την Παρασκευή και την «κα Neills υποδέχθηκε στο Μουσείο της Χώρας ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος (σ.σ. πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Χώρας), η τοπική Σύμβουλος κ. Ιωάννα Αναστασοπούλου καθώς παρίστατο και ο Καθηγητής αρχαιολογίας κ. Γεώργιος Κορρές.

Αφού αντάλλαξαν απόψεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Πετρόπουλος εξήρε το ανασκαφικό έργο της Αμερικάνικης Σχολής στην περιοχή της Αρχαίας Πύλου στη Χώρα η δε κα Neills ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο και τον διαβεβαίωσε για την συνέχιση της καλής συνεργασίας της σχολής με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Τέλος, εκ μέρους του Δήμου, προσφέρθηκαν κεράσματα στους ξένους επισκέπτες με αναψυκτικά και γλυκά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button