ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Στις κάλπες αύριο οι δικηγόροι σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία

 

dikhgorikes-ekloges-700x336


Στις κάλπες αύριο οι δικηγόροι όλης της χώρας για την εκλογή νέων προέδρων και διοικήσεων του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας τρεις υποψήφιοι διεκδικούν την προεδρία. Πρόκειται για τους Αντώνη Κατσά, Κωνσταντίνο Μπελογιάννη και Περικλή Ξηρογιάννη.

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας μοναδικός υποψήφιος  πρόεδρος είναι ο Θανάσης Πετρόπουλος.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στην Καλαμάτα οι εκλογές θα διεξαχθούν στην αίθουσα Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό μέγαρο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα για ανάδειξη του νέου προέδρου, ο οποίος θα διαδεχθεί τον επί πολλά χρόνια πρόεδρο Κώστα Μαργέλη και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τετραετή θητεία (από 1-1-2018 έως 31-12-2021).

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία εκλέγεται πρόεδρος εκείνος που θα συγκεντρώσει το 50% συν ένα από τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Αν αύριο δεν επιτευχθεί από κάποιον η συγκεκριμένη πλειοψηφία, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στον ίδιο τόπο και τις ίδιες ώρες, μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων προέδρων της αυριανής εκλογικής διαδικασίας.

Στη δεύτερη ψηφοφορία εκλέγεται πρόεδρος εκείνος που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

ΑΥΡΙΟ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Οι σύμβουλοι που θα πλαισιώσουν το νέο Δ.Σ. των Δικηγορικών Συλλόγων θα εκλεγούν κατά τη σημερινή ψηφοφορία κατά σειράν των σταυρών προτίμησης που θα λάβουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποτυχόντες υποψήφιοι πρόεδροι δεν καταλαμβάνουν θέση στις διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων.

ΑΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στο Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας αύριο εκλέγεται πρόεδρος κοινή συναινέσει ο μοναδικός υποψήφιος Θανάσης Πετρόπουλος, με ζητούμενο να αποτελεί η σειρά εκλογής των συμβούλων που θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button