ΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

«Στον πάγο» η επαναληπτική δημοπρασία εκμίσθωσης του δημοτικού Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων

toyristiko11


Έχουν περάσει πέντε μήνες μετά την πρώτη δημοπρασία και ακόμη δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια από την δημοτική αρχή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκμίσθωση του Τουριστικού Ξενώνα Γαργαλιάνων. Η διάθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή δείχνει ότι το θέμα δεν “προχωράει”. Πάντως, το ποσό που χρειάζεται για να δαπανήσει ο υποψήφιος επενδυτής σίγουρα για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι ιδιαίτερα υψηλό, πάσο μάλλον όταν οι τράπεζές έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης – δανειοδότησης.

Η πρώτη δημοπρασία διεξήχθη στις 7 Ιουνίου, ωστόσο δεν υπήρξε ενδιαφέρον από επενδυτή, ενώ σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει η δημοτική αρχή θα κινούσε εκ νέου τις διαδικασίες επαναδημοπράτησης το Σεπτέμβριο, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες εμπεριείχαν το στοιχείο της «χαλαρότητας» από την πλευρά των υποψηφίων (αν υπήρχαν). Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος και στην επόμενη δημοπρασία τότε θα γίνει ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Να θυμίσουμε πως το συνολικό κόστος εργασιών ανακατασκευής του Τουριστικού Ξενώνα ανέρχεται στις 682.335,25 ευρώ. Το ποσό προκύπτει από το σύνολο των δύο μελετών που έχουν ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Τριφυλίας, με την πρώτη να αφορά τις εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου και είναι συνολικού κόστους 119.750,53 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, ενώ η δεύτερη αφορά τις εργασίες ανακαίνισης συνολικού κόστους 519.184, 71 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε πενήντα (50) χρόνια, αρχίζει δε από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης, ημερομηνία την οποία θα φέρει και το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής του μισθίου. Ως ελάχιστο όριο εκκίνησης της δημοπρασίας του ακινήτου ορίζεται το ποσό των χιλίων εκατόν πενήντα ευρώ, 1150,00€/μήνα. Το μηνιαίο μίσθωμα που θα προκύψει από τη Δημοπρασία, θα συμψηφίζεται, με Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και κατά ποσοστό 100%, ετησίως, με το ποσό που αναλογεί, στη δαπάνη επισκευής του ακινήτου, έως ότου αποσβεστεί πλήρως το ποσό της δαπάνης επισκευής. Το μίσθωμα που θα επιτευχθεί, θα ισχύσει για δύο (2) χρόνια και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως μετά το δεύτερο χρόνο, και για τα επόμενα μισθωτικά έτη, κατά ποσοστό δύο τοις εκατό (2%), ετησίως, επί του εκάστοτε καταβαλλομένου μισθώματος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button