Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

“Στου Πάρκου την Αγορά”: Έκθεση με χειροποίητα είδη στο πάρκο των Γαργαλιάνων

13590230_1757300241177781_5407293124048796541_n


Για τρεις ημέρες το πάρκο των Γαργαλιάνων θα γεμίσει με χειροποίητα είδη, στην πρώτη συνάντηση χειροτεχνών, στις 29, 30 και 31 Ιουλίου, με τίτλο «Στου Πάρκου την Αγορά».

Η συνάντηση αυτή γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού των Γαργαλιάνων και του Δήμου Τριφυλίας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τριφυλίας με την ομάδα “Stou Gargalianou Project”.

Oι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πληθώρα χειροποίητων προϊόντων ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους δημιουργούς τους.


Η πρόσκληση συμμετοχής των διοργανωτών στην 1η συνάντηση χειροτεχνών “Στου Πάρκου την Αγορά” αναφέρει τα εξής:

Με χαρά σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην 1η συνάντηση χειροτεχνών “Στου Πάρκου την Αγορά” αφιερωμένη σε χειροποίητα είδη και DIY (Do It Yourself) που θα γίνει στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας στις 29, 30 και 31 Ιουλίου 2016. Η συνάντηση αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Τριφυλίας με την ομάδα “Stou Gargalianou Project”.

-Στόχοι μας:

*Η προβολή και προώθηση του αυθεντικού χειροποίητου είδους.
*Η δημιουργία μιας εναλλακτικής αγοράς με χειροποίητα αντικείμενα όπου το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα δει από κοντά και να συναντηθεί με τους δημιουργούς τους.
*Η προβολή της περιοχής μας και η ανάδειξη μιας νέας τοπικής επιχειρηματικότητας που έχει στο κέντρο της την αυθεντικότητα, την πρωτοτυπία και την ποιότητα.

-Οροι-προϋποθέσεις συμμετοχής

*Tα είδη που θα παρουσιάζονται από τους χειροτέχνες θα πρέπει να είναι αυστηρά χειροποίητα και να εκφράζουν πρωτοτυπία και αυθεντικότητα ως προς το design τους.
*Οι θέσεις είναι περιορισμένες (40) γι’ αυτό οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι τις 17/7/2016.
*Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Στους καλλιτέχνες θα προσφέρονται πάγκος και καρέκλες καθώς επίσης και ρεύμα, τουαλέτα και χώρος αποθήκευσης των εκθεμάτων τους.
*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αλλά με κριτήριο επιλογής την ποικιλία των προιόντων και την καινοτομία τους.
*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής που ακολουθεί και να την αποστείλουν με μέιλ στη διεύθυνση stougargalianouproject@gmail.com .

-Ημερολόγιο – Ωράριο “συναντήσεων” και διαμονή

Η έκθεση θα γίνει το τριήμερο 29-31 Ιουλίου 2016 στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού των Γαργαλιάνων και του Δήμου Τριφυλίας και θα πλαισιωθεί από διάφορα πολιτιστικά δρώμενα όπως συναυλίες, θέατρο του δρόμου και ξεναγήσεις στην πόλη, χωρίς να λείπει φυσικά το στοιχείο της έκπληξης!

Οι “συναντήσεις” των δημιουργών με το κοινό θα αρχίζουν στις 19:00 και θα τελειώνουν στις 24:00 στο “πάρκο” του Πνευματικού Κέντρου της πόλης.

Στην περιοχή υπάρχουν πολυάριθμα καταλύματα και πλήρως εξοπλισμένα παραθαλάσσια κάμπινκ και μπορούμε να συνδράμουμε με συμβουλές για την διαμονή σας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
6937840077 Αλεξάνδρα Σουλελέ
6944411196 Γαρυφαλιά Τεριζάκη

-Λίγα λόγια για τους Γαργαλιάνους και τα γύρω αξιοθέατα

Οι Γαργαλιάνοι βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, στην Μεσσηνία.
Ειναι μια όμορφη κωμόπολη με νεοκλασική αρχιτεκτονική και μεγάλες πλατείες, τοποθετημένη σε ύψωμα στην μέση ενός απέραντου ελαιώνα μόλις 4 χιλιόμετρα απο το Ιόνιο και τις υπέροχες παραλίες της Δυτικής ακτογραμμής της Μεσσηνίας.
Τα κρυστάλινα νερά και η ψιλή άμμος, η φυσική ομορφιά και η ιστορική σπουδαιότητα του τόπου, καθώς και οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις (όπως η Costa Navarino κα.) έχουν εκτοξεύσει την ευρύτερη περιοχή των Γαργαλιάνων στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη με αποτέλεσμα οι τουριστικές ροές το καλοκαίρι να είναι τεράστιες. Μόλις 2 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα και 1 ώρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με συχνές πτήσεις από και προς όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

-Προτάσεις για τις πρωινές σας εξορμήσεις

Μία βουτιά στη Βοιδοκοιλιά
Βόλτα στο νήσο Πρώτη με καραβάκι ή ιστιοπλοϊκό
Παραλία Μάτι / Χρυση Ακτή
Παραλία Λαγκούβαρδος για surf και SUP
Αρχαία Μεσσήνη
Παλάτι Νέστορα – Αρχαία Πύλος
Κάστρο του Ναυαρίνο
Καταρράκτες στη Νέδα και Πολυλίμνιο και Σχινόλακα

-Φόρμα συμμετοχής

Παρακαλούμε, εφόσον ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, στείλτε μας μέσω e-mail μας stougargalianouproject@gmail.com τις πληροφορίες που ζητούνται παρακάτω. Αυτές θα χρειαστούν για την έγκριση της συμμετοχής σας και για την προβολή σας στη σελίδα μας στο facebook.

*Επωνυμία Επιχείρησης
*Επωνυμία Σχεδιαστή
*Είδος (Ένδυση, Τσάντα, Κόσμημα, Διακόσμηση κλπ)
*Διεύθυνση Επιχ/σης
*Τηλέφωνα
*E-mail
*Web Site
*Facebook
*Λογότυπο
*Γράψτε λίγα λόγια για τη δουλειά σας ή την πηγή έμπνευση σας.
*Φωτογραφία Σχεδιαστή
*Φωτογραφίες αντιπροσωπευτικές της δουλειάς σας (περίπου 5-8)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button