Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Στο λιμάνι της Πύλου οι 77 μετανάστες

 

metanastespilos


Ανάμεσα τους πολλά παιδιά

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ της Δευτέρας  έδεσε έξω από το λιμάνι της Πύλου το φορτηγό πλοίο, που περισυνέλεξε τους 77 μετανάστες οι οποίοι εντοπίσθηκαν σήμερα το πρωί σε σκάφος νοτιοδυτικά της Πύλου και με λάντζες έφτασαν στην Πύλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για Σύρους και Ιρακινούς και ανάμεσά τους άνδρες, γυναίκες, παιδιά και δύο βρέφη.
Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε 45 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου από το διερχόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Νήσων Μάρσαλ. Το φορτηγό πλοίο ενημέρωσε τις Αρχές και πήρε εντολή να παραλάβει τους μετανάστες και να τους μεταφέρει στο λιμάνι της Πύλου.
Ταυτόχρονα, στο σημείο έσπευσε το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου, το οποίο συνόδευσε το φορτηγό πλοίο.
Από το Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκαν ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και, τελικά, ετοιμάσθηκε το κτήριο του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, ώστε να φιλοξενηθούν προσωρινά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button