Τοπικά Νέα

Συγκρότηση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τριφυλίας

IMG_0323


Με προχθεσινή απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας κ. Κατσίβελα, και μετά τις παρατηρήσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου που έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργος Σταθάς κατά τη διάρκειας της τελευταίας συνεδρίασης  του Σ.Τ.Ο., δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση συγκρότησης του του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τριφυλίας.

Η συγκρότηση του ΣΤΟ έχει ως εξής:

«I. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ως πρόεδρος. II. Οι δύο (2) δημοτικοί σύμβουλοι, Δημήτριος Σαρμαντζής και Γεώργιος Ασημακόπουλος, εκ των οποίων ο δεύτερος προέρχεται από τη μειοψηφία. III. Ειδικευμένα στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. IV. Εκπρόσωπος της 120 ΠΕΑ (Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος). V. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της έδρας του Δήμου. VI. Εκπρόσωπος της Λιμενικής Αρχής της έδρας του Δήμου. VII. Ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής. VIII. Ο προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. IX. Ο προϊστάμενος του οικείου Δασαρχείου ή εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου. X. Εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας.
Ο δήμαρχος προεδρεύει του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ.1 και 3 του Ν. 3013/2002 όπως ισχύει και τα οριζόμενα στο άρθρο 58 του Ν. 3852/2010, αναφορικά με τις αρμοδιότητες του δημάρχου, όπως ισχύει. Μετά από πρόσκληση του προέδρου, στις συνεδριάσεις του ΣΤΟ λαμβάνουν μέρος εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της έδρας του Δήμου, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι υπηρεσιών.
Στις συνεδριάσεις του ΣΤΟ συμμετέχουν υποχρεωτικά ο γραμματέας (πρακτικογράφος) του ΣΤΟ, ο αρμόδιος υπάλληλος Πολιτικής Προστασίας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καθώς και εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΤ. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας). Εφόσον ο δήμαρχος κρίνει απαραίτητο, στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν και οι πρόεδροι ή εκπρόσωποι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, όλοι ή κατά περίπτωση. Τα μέλη υπ. αρ. ΙΙ εκπροσωπούν στο ΣΤΟ το όργανο στο οποίο ανήκουν, λειτουργώντας ως σημεία επαφής και παρέχοντας σ’ αυτό πληροφόρηση για τις δράσεις και τα μέτρα πολιτικής προστασίας που εξετάζονται κατά τις συνεδριάσεις του ΣΤΟ.
Τα μέλη υπ. αρ. ΙΙΙ έως ΙX, εκπροσωπούν στο ΣΤΟ τους φορείς και τις υπηρεσίες από τους οποίους προέρχονται και η συμμετοχή τους συνίσταται στην ενημέρωση και παροχή στο ΣΤΟ όλων των αναγκαίων στοιχείων και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων σχετικά με προτάσεις, έργα και δράσεις πολιτικής προστασίας κατά το μέρος που αφορά και εμπλέκονται τα εν λόγω μέλη προκειμένου για την υποβοήθηση του έργου του δημάρχου.
Τα μέλη υπ. αρ. X εκπροσωπούν τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο. Η συμμετοχή των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας στο ΣΤΟ καθορίζεται ανάλογα με τους τομείς δράσεις αυτών, όπως αυτοί έχουν καταγραφεί στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων και Ειδικευμένων Εθελοντών που τηρείται στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την εμβέλεια δράσης και το είδος του κινδύνου ή της καταστροφής».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button