Τοπικά Νέα

«Συνωμοτικά» μίτινγκ με φόντο τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές – Ζυμώνονται συμμαχίες έκπληξη;

Μπορεί το 2019 όπου θα στηθούν οι αυτοδιοικητικές κάλπες να απέχει χρονικά, όμως οι ζυμώσεις για τα αυτοδιοίκητά της Τριφυλίας φαίνεται να έχουν ξεκινήσει για τα καλά, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ενταθούν… και με νέες «εισόδους»!

Γεγονός είναι πως ο νέος εκλογικός νόμος και η προοπτική της απλής αναλογικής αναμένεται να ευνοήσει τα νέα σχήματα, κάτι που σημαίνει πως οι συνεργασίες για τον επόμενο δήμαρχο θα είναι «τουλάχιστον» απαραίτητες!

Στο μενού των «μίτινγκ» περιλαμβάνονται ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, προσθήκες νέων προσώπων αλλά και η εύρεση του επικεφαλής… όπου σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να έχουν βρεθεί τα ονόματα που θα βγουν μπροστά.

Για όσους παρακολουθούν τα αυτοδιοικητικά είναι γνωστό πως κάποιες δημοτικές παρατάξεις φαίνεται να «ζορίζονται» αρκετά και αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι βάσεις πανω στις οποίες στηρίχθηκαν δεν μπόρεσαν να αντέξουν τους «κλυδωνισμούς» που άρχισαν να προκαλούνται. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο από την συμπολίτευση όσο και από την μειοψηφία, που αισθάνονται «ξένοι» στην ίδια παράταξη και σίγουρα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα την κατάλληλη στιγμή να εγκαταλείψουν τα «πάτρια εδάφη».

Πάντως, σε συζητήσεις με έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη, μας τονίζουν πως υπάρχει πολύ δρόμος ακόμη μέχρι να «μπει το νερό στο αυλάκι», σημειώνοντας πως πολλοί από τους οραματιστές ίσως αναγκαστούν να συνυπάρξουν με ευρύτερα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Όπως και να έχει το 2018 οι κινήσεις αυτές θα ενταθούν, αφού προς το τέλος του έτους θα έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στο οποίο θα διαδραματισθεί η επόμενη αυτοδιοικητική πράξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button