Εκπαίδευση

Τέλος οι Πανελλήνιες για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα πάνω κάτω έρχονται στην Παιδεία και ειδικότερα στον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου καταργούνται σταδιακά οι Πανελλήνιες.

Ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στην Α΄ Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο το σύστημα των εξετάσεων, για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφέρει πως από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου. Ωστόσο οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς όπως είπε ο υπουργός Παιδείας «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία».

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου μίλησε και για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button