Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Τίμησαν την Παναγία τη Βλαχέρνα στα Φιλιατρά με συναυλία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων [εικόνες]

 

main3


Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια, παρουσία πλήθος κόσμου, τίμησαν στα Φιλιατρά, χθες και σήμερα το πρωί, την Παναγία τη Βλαχέρνα, στο ιστορικό φερώνυμο εκκλησάκι, που είναι βυζαντινό μνημείο.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ έγινε λιτανεία της ιεράς εικόνας στους δρόμους πέριξ του Πάρκου της Βλαχέρνας, συνοδεία της Φιλαρμονικής και πιστών.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Χθες το βράδυ, μετά τις θρησκευτικές τελετές, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της Παναγιώτη Φωτεινέα, έδωσε συναυλία, με το κοινό να απολαμβάνει το μουσικό – μελωδικό ταξίδι, νοσταλγικά και ονειρικά, χειροκροτώντας την πολύ καλή και σοβαρή δουλειά που γίνεται στη Φιλαρμονική του Συλλόγου.

Τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις καλωσόρισε και ευχαρίστησε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων, Βιβή Παντελάκη, η οποία αναφέρθηκε στην πρόσφατη αποπεράτωση των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασής για την ανάδειξη του βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού της Παναγίας της Βλαχέρνας, που υλοποιήθηκαν με δαπάνες του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών από συνδρομές και προσφορές Φιλιατρινών.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6

main

7

8

9

10

11

12

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Φίλε μου οι φωτογραφίες σου είναι κάτι παραπάνω από τέλειες . Μεράκι και εργαλεία στα κατάλληλα χέρια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button