Πολιτική

Τατούλης υποψήφιος και το 2019: «35 χρόνια δεν γονάτισα ποτέ»

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των αναπτυξιακών στόχων της περιφερειακής αρχής, ιδιαίτερα μετά το αναπτυξιακό συνέδριο και την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τρίπολη, παρουσίασε το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στο Διοικητήριο στην Καλαμάτα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος μάλιστα ανήγγειλε και επίσημα ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αμφισβητήσεις που δέχεται από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ή την ίδια τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε ότι «δεν μπορούν να με καμακιάσουν ούτε να με βάλουν να πέσω στα γόνατα» και πως αυτό δεν συνέβη ούτε όταν βρέθηκε απέναντι στον ισχυρότερο πρωθυπουργό της χώρας, όπως είπε, το 2007, όταν μόνος του σε όλο το πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό φάσμα προειδοποιούσε ότι η χώρα οδηγείται με βεβαιότητα στη κατάρρευση…

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή της στάσης του, προς το ευνοϊκότερο, απέναντι στην κυβέρνηση ο περιφερειάρχης επανέλαβε την τοποθέτηση που έκανε ενώπιον και του πρωθυπουργού, κατά το αναπτυξιακό συνέδριο στην Τρίπολη, ότι ανήκουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι όμως, πρόσθεσε, οφείλουν να συνεννοηθούν. Επιπλέον δε υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει μετακινηθεί «ούτε ρούπι» από τις απόψεις του, αντίθετα υπαινίχθηκε ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που τον προσεγγίζει, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην αποδοχή του σχεδίου της περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων ή της πρότασής της για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με ΣΔΙΤ στο οποίο θα συμμετέχει και η Περιφέρεια.

ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ-ΑΛΕΙΦΕΡΗ
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης στη συνέντευξη Τύπου ήταν πλαισιωμένος από τη μια από τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου και από την άλλη από τη χωρική αντιπεριφερειάρχη Ελένη Αλειφέρη (η οποία απέφυγε να καθίσει δίπλα στην πρώτη, μέχρι να της παραχωρήσει τη θέση της δίπλα στον περιφερειάρχη η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα), καθώς και από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά και τον περιφερειακό σύμβουλο Απόστολο Γκούνη.

ΚΡΙΣΙΜΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ο κ. Τατούλης ξεκίνησε την τοποθέτησή του τονίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί κρίσιμα γεγονότα, όπως το περιφερειακό συνέδριο στην Τρίπολη, το τουριστικό φόρουμ της Λουκέρνης στην Costa Navarino και το πρόσφατο ταξίδι του στη Γερμανία.

ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
Ο περιφερειάρχης είπε ότι το αναπτυξιακό συνέδριο ήταν το σημαντικότερο και πιο άριστα οργανωμένο από όσα είχαν προηγηθεί. Και αυτό, πρόσθεσε, ήταν αποτέλεσμα της συνεννόησης που προηγήθηκε με την κυβέρνηση ώστε να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που να ανταποκρίνονται στο σχέδιο της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε μεγαλειώδες το τέλος του συνεδρίου και ειδικότερα την ομιλία που έδωσε ο ίδιος και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Όπως τόνισε, στο συνέδριο έγιναν σημαντικές συμφωνίες και η ευθύνη της περιφερειακής αρχής είναι πλέον αυτές να υλοποιηθούν. Σχολίασε δε ότι για τις συμφωνίες αυτές δεν μπορεί να υπάρξει καμία «παραφιλολογία», καθώς και ότι τα υπόλοιπα αποτελούν «κουτσομπολιά».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Ειδικότερα σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποδέχτηκε και επίσημα το σχέδιο της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων και πως η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ενώ πρόσθεσε ότι το έργο θα έχει αποδοθεί στους πολίτες λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Είπε επίσης ότι για την αναβάθμιση του αεροδρόμιου υιοθετήθηκε η πρόταση που από την αρχή έκανε η Περιφέρεια, για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων με τη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, στην οποία θα συμμετέχει και η Περιφέρεια.

ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ακόμη σημείωσε ότι προχωράει το έργο Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και πως η σχετική περιβαλλοντική μελέτη μπορεί να εγκριθεί ακόμη και σήμερα. Για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα είπε ότι θα γίνουν βελτιώσεις, ενώ για μια ακόμη φορά άφησε αιχμές για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, που το αφαίρεσαν από τη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού. Ανέφερε ότι η β’ φάση του δρόμου Σουληνάρι-Κορυφάσιο θα χρηματοδοτηθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, ενώ στο πρόγραμμα της Περιφέρειας θα μπει ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου Μεσσήνη-Αρχαία Μεσσήνη, καθώς και το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
Σε ό,τι τον τουρισμό ο Πέτρος Τατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση γιατί, σε συνέχεια του τουριστικού φόρουμ της Λουκέρνης, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Costa Navarino, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού τον συνάντησε τις προηγούμενες ημέρες στη Γερμανία και του παρουσίασε –εκπλήσσοντάς τον όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- ολοκληρωμένο σχέδιο για το πώς η Πελοπόννησος θα βελτιώσει τις πολιτικές της για τον τουρισμό ώστε να αναδειχθεί σε σημαντικό προορισμό παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δεν γνωρίζει αν η Περιφέρεια μπορεί να σηκώσει το βάρος της υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού, πρόσθεσε ωστόσο ότι με τη βοήθεια του Φόρουμ εκτιμάει ότι θα τα καταφέρει.

Είπε επίσης ότι κατά τις επαφές του στη Γερμανία δρομολογήθηκε η δημιουργία περιφερειακής τράπεζας στην Πελοπόννησο, καθώς και ότι συμφωνήθηκε να φιλοξενηθεί το 2019 στην Περιφέρεια το συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της Γερμανίας. Επίσης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι αύριο θα ταξιδέψει στις Κάννες, σε συνέδριο για τις επενδύσεις σε ακίνητα.

ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετά από όλα αυτά τόνισε ότι «οφείλουμε να πάμε όλοι μαζί» και κάλεσε ορισμένους να σταματήσουν να προτάσσουν τον «μικρόκοσμό τους» καθώς και «μικροψυχία», «μιζέρια» και «κουτσομπολιό».

ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει γίνει «το καλό πρόσωπο» των Περιφερειών της χώρας και της ίδιας της χώρας και πως η παράταξή του συνεχίζει «με αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και με ψηλά τη σημαία της ανεξαρτησίας» και θα θέσει υποψηφιότητα με τον ίδιο επικεφαλής και στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική είναι θετικό μέτρο όμως από μόνο του δεν αρκεί να οδηγήσει την αυτοδιοίκηση μπροστά και σημείωσε ότι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος πρέπει να συνδυαστεί με την περιφερειοποίηση του θεσμού, με την ανάθεση της εποπτείας της υγείας στις Περιφέρειες και με την ανάθεση στην Περιφέρεια της ανάληψης νομοθετικών πρωτοβουλιών για τοπικά και περιφερειακά ζητήματα.

ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΠΟΤΕ
Τέλος, σχετικά με τις αμφισβητήσεις της Νέας Δημοκρατίας και στελεχών της ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι στα 35 χρόνια της θητείας του στην πολιτική δεν γονάτισε μπροστά σε κανέναν, ότι ποτέ δεν έχει αλλάξει τις απόψεις του για πολιτικές σκοπιμότητες και ότι αυτό που χαρακτηρίζει την περιφερειακή αρχή είναι η «ορθοστασιά της».
Στ.Μ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button