Αγροτικά

Τα εισαγόμενα γεωργικά μηχανήματα πρέπει να φέρουν σήμανση βάση του ισχύοντα Κανονισμού

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Λακωνίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Σας ενημερώνουμε ότι από 1/1/2018 οι εθνικές εγκρίσεις και ταξινομήσεις γεωργικών μηχανημάτων έχουν τροποποιηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθμό 167/2013.

Με τη κατάργηση των όρων της οδηγίας 2003/37/ΕΚ,  από την 1 Ιανουαρίου του 2018 απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά, η ταξινόμηση και η κυκλοφορία καινούριων γεωργικών μηχανημάτων που δεν ακολουθούν τα πρότυπα ασφάλειας και τις διατάξεις για τις επιδόσεις του συστήματος πέδησης που περιγράφονται στον Κανονισμό (ΕΕ) αρ.167/2013. Επομένως οι ενδιαφερόμενοι εφόσον προγραμματίζουν να εισαγάγουν γεωργικό μηχάνημα, πρέπει να γνωρίζουν ότι το μηχάνημα για να ταξινομηθεί πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σήμανση σύμφωνα τον ισχύοντα Κανονισμό (ΕΕ) αρ.167/2013.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τις αλλαγές στη ταξινόμηση των καινούριων γεωργικών μηχανημάτων, υπάρχουν και αλλαγές  στη ταξινόμηση των μεταχειρισμένων γεωργικών μηχανημάτων. Συγκεκριμένα από τη 1/1/2018 ταξινομούνται μόνο μεταχειρισμένα γεωργικά μηχανήματα οποία φέρουν σήμανση κινητήρα φάσης Ι τουλάχιστον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button