Κόσμος

Τα τελευταία λόγια του πιλότου του μοιραίου Antonov στη Μόσχα

«Αυτό ήταν! τη γα@@@@με»

Ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη λίγο έξω από τη Μόσχα τον περασμένο μήνα, ακούγεται να λέει στον δεύτερο χειριστή να ανακτήσει ύψος αντί να δώσει κλίση στο αεροπλάνο προς το έδαφος, σύμφωνα με τον τελευταίο διάλογο που καταγράφηκε λίγο πριν το αεροπορικό δυστύχημα.

Η πτήση 703 των Saratov Airlines έπεσε σε περιοχή της Μόσχας λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο Domodedovo στις 11 Φεβρουαρίου, σκοτώνοντας και τους 71 επιβάτες και το πλήρωμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συντριβή προκλήθηκε από τον εξοπλισμό μέτρησης πίεσης που είχε απενεργοποιηθεί και οδήγησε σε διαφορετικές αναγνώσεις ταχύτητας στις οθόνες των πιλότων.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο από τις συνομιλίες που κατέγραψαν οι καταγραφείς φωνής από το κόκπιτ, δημοσιεύονται από το RBC, αποκαλύπτουν την τελευταία ομιλία μεταξύ του πιλότου Valery Gubanov και του συγκυβερνήτη Sergei Gambaryan.

«Καταλαβαίνω ότι ήθελες να […] αλλά αντ ‘αυτού πηγαίνεις προς τα κάτω», λέει ο Gubanov. «Γιατί πηγαίνεις προς τα κάτω; Που; […]Ύψος! Ύψος! Ύψος! […] Πάνω»,λέει με απόγνωση ο Gubanov καθώς το σύστημα προειδοποιεί «έδαφος μπροστά! ΤΡΑΒΗΞΕ ΠΑΝΩ!». Η ηχογράφηση μετά διακόπτεται και ξαφνικά ακούγεται ο πιλότος να λέει «Αυτό ήταν! τη γα@@@@με».

Ο πιλότος Valery Gubanov

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button