Τοπικά Νέα

Τα 20 χρόνια έγιναν 12 για τη ληστεία στο Πετροχώρι

Σε κάθειρξη 12 χρόνων μείωσε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ποινή των 20 χρόνων που είχε πρωτόδικα καταδικαστεί ένας Αλβανός, ο οποίος μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του λήστεψαν στις 12 Ιουνίου 2013 δύο ηλικιωμένα αδέλφια στο Πετροχώρι Πυλίας. Ο συγκατηγορούμενός του ως συναυτουργός αθωώθηκε λόγω ελάχιστων αμφιβολιών.

Οι ληστές μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι από μια ξεκλείδωτη πόρτα, πήγαν πρώτα στο υπνοδωμάτιο του 87χρονου τότε αδελφού και τον έδεσαν χειροπόδαρα με γάζες, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τα πόδια με μια μαγκούρα και μετά πήγαν δίπλα στο δωμάτιο της 82χρονης τότε αδελφής του, η οποία ήταν κατάκοιτη. Κι αφού πήραν 342 ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, έφυγαν και άφησαν δεμένο και χτυπημένο τον ηλικιωμένο, που όταν κατάφερε και λύθηκε μόνος του κάλεσε σε βοήθεια. Ο γέροντας σε ηλικία 91 χρόνων κατέθεσε στο πρωτόδικο δικαστήριο, πέρυσι στις 16 Μαρτίου, περιγράφοντας τη βαρβαρότητα που έδειξαν ο κατηγορούμενος και οι συνεργοί του -«μου τσακώνανε τη μύτη και το στόμα για να σκάσω, να πεθάνω», είπε. Μετά πήγαν δίπλα, στο δωμάτιο της αδελφής του και «μετά 2-3 ώρες πέθανε», είχε καταθέσει ο ίδιος.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος χθες αθωώθηκε, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη και η δίκη του είχε γίνει πέρυσι το Σεπτέμβριο γιατί φυγοδικούσε. Στη δίκη τότε όπως και χθες κατέθεσε αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, αφού από τη δική τους έρευνα για τους δράστες της ληστείας στο Καρδαρίτσι Αρκαδίας εξιχνιάστηκε και η ληστεία στο Πετροχώρι, και συγκεκριμένα από την άρση απορρήτου του κινητού τηλεφώνου του αθωωθέντα.

Ο κατηγορούμενος και οι ομοεθνείς του είχαν κατηγορηθεί μάλιστα ότι λήστεψαν ηλικιωμένους στα Καλάβρυτα, το Βόλο και χωριά της Φθιώτιδας.

Ο καταδικασθείς μόλις εκτίσει την ποινή του θα απελαθεί.

Ν.Κ. eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button