Εικονική πραγματικότητα από το 2016: Η ανακοίνωση της Oculus για την κυκλοφορία της μάσκας της [εικόνα]

 

maxresdefault_45


Από την στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση της δημιουργίας μιας μάσκας εικονικής πραγματικότητας, όλη η τεχνολογική κοινότητα βρισκόταν σε αναμμένα κάρβουνα. Πλέον βρισκόμαστε μόλις λίγους μήνες πριν η πολυζήτητη μάσκα βγει στην αγορά.

Οπως ανακοίνωσε επίσημα η OculusVR, το Oculus Rift θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016. Η εταιρία που εξαγοράστηκε από το Facebook έναντι δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση του προϊόντος που της έδωσε τόσο μεγάλη αξία. Μιας μάσκας που θα σε μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν της εικονικής πραγματικότητας.

«Με ενθουσιασμό σας ανακοινώνουμε ότι το Oculus Rift θα είναι διαθέσιμο στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Η προπώληση θα ξεκινήσει μέσα στο τρέχον έτος» ήταν η πρώτη ανακοίνωση της εταιρίας μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Στην συνέχεια ακολούθησαν περαιτέρω δημοσιεύσεις της εταιρίας, που εξηγούσαν σε γενικές γραμμές τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις μοναδικές εμπειρίες που πρόκειται να χαρίσει η συσκευή τους.

«Η μάσκα θα εκπληρώσει τα όνειρα όσων προσμένουν την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας. Με συναρπαστικό περιεχόμενο, μια ολοκληρωμένη συσκευή με άψογο συνδυασμό hardware-software και ένα πλήρες οικοσύστημα γεμάτο υλικό ειδικά σχεδιασμένο για εικονική πραγματικότητα» τονίζει η γνωστή πλέον εταιρία.

Δείτε την ανακοίνωση της Oculus στο Twitter: